cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Nagyon odatették a fiúk magukat!”

2018. január 16. 21:51

Férfiválogatottunk szövetségi kapitánya, Märcz Tamás a csapat nagy akarását emelte ki a spanyolok 9–8-as legyőzése után, örül, hogy nehéz helyzetben is elő tudott húzni valamit a társaság. Vogel Soma és Vámos Márton is fontos sikerről beszélt.

Mint beszámoltunk róla, világbajnoki ezüstérmes férfiválogatottunk Hódmezővásárhelyen, fantasztikus hangulatú összecsapáson 9–8-ra legyőzte Spanyolországot a Világligában.

Märcz Tamás szövetségi kapitány ekképpen értékelt a mérkőzés után: „Nem vagyok elégedetlen, hiszen minimális időnk volt csak felépíteni a mai napot. A spanyol válogatott elleni védekezésünk, amit elterveztünk jól sikerült, egyedül ami nem ment, az emberhátrányos játék – ezen fogunk még sokat dolgozni, hogy kijavítsuk. Azt hiszem, a spanyol válogatott többet mutatott meg magából, mint amit mi. Jó meccs volt, olyan, ami nüanszokon múlhat – egy labdaszerzés, egy lövés, mint most.”

Sydneyi olimpiai bajnokunk állta a sarat, sokan voltak kíváncsiak a véleményére, mint ahogy a játékosok is örömmel nyilatkoztak. Látszott, érződött, fontos volt ez a siker – főként az önbizalom miatt.

„Nagy akarást láttam. És ugyan féltem, hogy néhány játékos kondicionálisan nehezen érkezik majd ide, de úgy láttam, nagyon odatették a fiúk magukat, kompenzálni tudták a fáradtságot az izmokban. Lesz mit kijavítani, de nagyon jó, hogy ilyen nehéz helyzetből is elő tudtunk valamit húzni. És kiemelném a nagyszerű hangulatot, köszönjük a közönségnek a buzdítást, Hódmezővásárhely városának a vendéglátást” – tette hozzá a kapitány.

Első válogatott mérkőzésén kezdő, azt végigvédő Vogel Soma mosolyogva formálta a szavakat: „Amikor megtudtam, hogy én kezdek, bevallom, izgultam, ám ahogy lenni szokott, a meccs kezdetére úgy-ahogy elmúlt. Pontosan ilyen meccsre számítottunk, hiszen a spanyol válogatott egy összeszokott, jó csapat. Az elején az emberhátrányos védekezés nem állt össze, de a végére jöttek a blokkok is. A kapitány az elején hangsúlyozta, hogy a labdaszerzések is döntőek lehetnek, örülök, hogy nekünk volt több belőle, ez is közrejátszott a mérkőzés alakulásában. Hosszabb téli szünet után fizikálisan még nem vagyok a topon, a harmadik negyedben ez ki is jött rajtam, de örülök, hogy a negyedik negyedben sikerült néhány fontos védéssel előrukkolnom.”

MVLSZ_HUN_ESP_ffi_20180116_MaD_509.jpgA két gólt jegyző Vámos Márton – hasonlóan a kapitányhoz – a siker fontosságát emelte ki, mert mint hangsúlyozta: „Ez egy újjáalakuló csapat, az átlagéletkor harminc év alatt van, az önbizalom szempontjából fontos ez a siker. Nagyon örülök ennek a győzelemnek. A forma még nem tökéletes, de boldog vagyok, hogy mind védekezésben, mint támadásban hozzávetőleg kilencven százalékban meg tudtuk valósítani azt, amit megbeszéltünk.”
MVLSZ_HUN_ESP_ffi_20180116_MaD_517.jpg
Világliga, férfiak, európai selejtező, 3. forduló, C-csoport
Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, vezette: Golikov (orosz), de Jong (holland)
Magyarország-Spanyolország 9-8 (2-2, 3-2, 3-3, 1-1)

MAGYARORSZÁG: Vogel - Zalánki 2, Vámos 2, Mezei, Jansik D., Erdélyi, Bátori 1. Csere: Török 1, Manhercz 2, Jansik Sz., Bedő 1, Vadovics. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

SPANYOLORSZÁG: López Pinedo - Munarriz 1, Granados, del Toro 1, Bustos, Larumbe, Fernandez 1. Csere: Minguell, Espanol, Tahull 2, Mallarach 3, Cabanas. Szövetségi kapitány: David Martin
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
világliga
férfiak
märcz tamás
spanyolország