cover image
Egyéb

Megható emlékezés Gyarmati Dezsőre

2018. január 16. 19:21

A Spanyolország elleni férfi Világliga-találkozó előtt Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnokunk születésének 90. évfordulójára emlékfal- és domborműavatásra került sor a hódmezővásárhelyi uszodában.

Megható pillanatok voltak…

Megható, ahogyan ápolják Hódmezővásárhelyen legendánk, Gyarmati Dezső emlékét. Ezt emelte ki az ünnepi beszédében Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára is – „Mindig csodáltam örömét, jó kedvét, amikor Hódmezővásárhelyről hazatért” – mondta, kiemelve, hogy ezúttal unokaként mond köszönetet azért a szeretetért, amelyben a város részesítette, és részesíti a mai napig nagypapáját.

MVLSZ_HUN_ESP_ffi_20180116_MaD_504.jpgElőtte maga, és dr. Kószó Péter alpolgármester nevében Gyarmati Dezső példamutató életútját emelte ki Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely másik alpolgármestere, majd Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke mondott mindenkit megható beszédet. A megjelentek, úszó- és vízilabda szakemberek, sportolók, sportvezetők, szurkolók is párás szemekkel hallgatták a nem mindennapi történetet, amelyből kiderült, Gyarmati Dezső parlamenti képviselővé válása után megajándékozta Lezsák Sándort az 1956-os, elhozott és bemutatott melbourne-i olimpiai aranyérmével.

A beszédek után leleplezték a háromszoros olimpiai bajnokunk születésének 90. évfordulójára készített domborművet, majd az uszodában az emlékfalat avatták fel.

MVLSZ_HUN_ESP_ffi_20180116_MaD_501.jpgEnnél meghatóbb pillanatokat nehéz lett volna találni a Gyarmati Dezső Sportuszodában, annyi szent. Ott, ahol valóban méltóképpen emlékeznek a felejthetetlen legendánkról.

Vízilabda hírek
Gyarmati Dezső