cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Komoly katlan lesz a spanyolok ellen!”

2018. január 15. 21:12

Märcz Tamás hétfőn este edzést vezényelt a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában, ahol kedden 20 órától Világliga-meccset vív a csapat Spanyolország ellen.

Mozgalmas hétfő – röviden így foglalhatnánk össze férfiválogatottunk napját. A csapat – amely holnap 20 órától játszik Hódmezővásárhelyen Spanyolország ellen Világliga-mérkőzést – szolnoki tagjai a keddi összecsapás helyszínen csatlakoztak azokhoz, akik a fővárosból, a BVSC-uszoda elől indultak el a stábbal közösen busszal. Märcz Tamás este már edzést vezényelt, amelyet meglátogatott Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere is.

A szövetségi kapitány ekképpen foglalta össze a nap történéseit, s adott a nagyközönség számára tájékoztatást a jelen állapotokról: „Mindenki megérkezett a helyszínre, ahol közös ebéddel nyitottunk. A délutáni pihenőt követően videóztunk kicsit, belenéztük a hollandok elleni meccsünkbe, illetve a spanyolok találkozójába is. Fél óra gimnasztika után kicsit több mint egyórás vízi edzésen gyakoroltunk. Miután Nagy Viktor kis hőemelkedéssel bajlódott, nem engedtük vízbe, holnap a doktorral eldöntjük, bevetjük-e – de szerintem nem lesz gond. Így eggyel kevesebben voltunk vízben, azaz alaposan megdolgoztattuk Vogel Somát, aki állta a sarat. Miután nagyon sokan ottmaradtak a gyerekek és nézők közül az uszodában, és kíváncsiak voltak ránk, végül is nyitott edzést tartottunk, nem akartuk elvenni a lehetőséget a közönségtől. Rengeteg aláírást kértek tőlünk, aminek természetesen szívesen tettünk eleget. Ott volt az alpolgármester is, közös fotó is készült. Nagyon tetszik az uszoda, a körülmények – miután a medence teret is körbevették székekkel, komoly katlan lesz majd a spanyolok ellen.”

HUNESPplakat.jpgA mérkőzéshez kapcsolódik majd egy nemes megemlékezés is: háromszoros olimpiai bajnok legendánk, Gyarmati Dezső emlékére dombormű és emlékfal avatás lesz 18:30-tól az uszodában, a Világliga-mérkőzés pedig 20 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar keret
Kapusok: Nagy
Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

A spanyol keret
Albert Español, Álex Bustos, Álvaro Granados, Fran Fernández, Marc Larumbe, Roger Tahull, Alberto Munárriz, Blai Mallarach, Dani López-Pinedo (CN Barceloneta), Miguel de Toro, Marc Minguell (CE Mediterrani), Sergi Cabanas, José María Motos (CN Sabadell), Alberto Barroso (CN Sant Andreu)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
világliga
férfiak
märcz tamás
spanyolország