cover image
Egyéb

Horkai György szakmai tanácsadó Miskolcon

2018. január 15. 16:14

Az olimpiai bajnok vízilabdázó, korábbi utánpótlás szövetségi kapitány - egyelőre - 2018. június 30-ig szerződött a Miskolci Vízilabda Clubhoz - hangzott el a borsodi együttes hétfői sajtótájékoztatóján.

Bachner András szakmai vezető elmondta, a helyi vízilabda ünnepe, hogy egy olyan kaliberű szakembert, mint Horkai György, Miskolcra sikerült csábítani. "Az, hogy van egy felnőtt csapat, egy dolog, de ugyanilyen fontos az utánpótlás fejlődése, fejlesztése. Másabb a kötődése a szurkolóknak, szülőknek a klubhoz, ha a légiósok, máshonnan érkezettek mellett minél több olyan játékos van, aki a városban született, itt tanult meg pólózni. Azonban - egy hasonlattal élve - hiába vannak az embernek gyémántjai, ha nincs, aki brillt csiszoljon belőlük. Mind a ketten a munkában hiszünk, örülünk, hogy jött ez a lehetőség, próbálunk olyat csinálni, amit máshol nem. Ez az átjárhatóság, falak nélkül, illetve az egyéni képzés, Gyuri segítségével" - fogalmazott Bachner András.

Horkai György az alábbiakat nyilatkozta: "Segíteni jöttem azt a munkát, ami itt zajlik, azzal a tudásal, tapasztalattal, amivel rendelkezem. Ha belevágok valamibe, szeretek nagy lépésekkel haladni, úgy gondolom, elég hamar képet fogok kapni az itt zajló munkáról, már csak azért is, mert azt itt lévő szakemberek közül különösen Kis Pistával ismerjük egymást, hiszen dolgoztunk együtt az utánpótlás-válogatottnál. A legutóbbi tapasztalatom a klub Komjádi Kupa szereplése, a csapat összesítésben csak egy góllal maradt alul Magyarország egyik legjobb utánpótlás nevelő egyesületével, az UVSE-vel szemben, ez már azt mutatja, hogy elindult valami, valami jó."

A hivatalos bemutatón részt vett dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is, aki az OB I-es csapat tavalyi 5. helyét, a remek Euro-kupa szereplést említette meg, de beszélt arról is, hogy milyen ,,vizes" beruházások valósultak meg a közelmúltban a városban, és hogy még milyenek várhatóak. "Büszkeség Miskolcnak, ha Horkai György bennünket segít, támogat, ha a miskolci vízilabdáért tesz erőfeszítéseket" - mondta mindezt a szakember érkezésére a városvezető.


Vízilabda hírek