cover image
Egyéb

Női OB I: a Fradi nem tudta feltartóztatni a BVSC-t

2018. január 13. 17:33

A tizenegyedik forduló küzdelmeivel a hölgyek megkezdték újévi szereplésüket a női bajnokságban.


Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A tavalyi ezüstérmes az újoncot látta vendégül, a tabella harmadik pozícióját elfoglaló BVSC a negyedik Fradit fogadta a Szőnyi úton. Petrovics Mátyás csapatának feszített a menetrendje, hiszen a napokban a franciaországi Lille-ben edzőtáboztak a zuglóiak, kedden Szentesen vizitálnak, jövő hétvégén pedig már az Euroliga-selejtezőjében csobbannak Takácsék, az UVSE "vendégeként". Kiváló erőpróba volt tehát a zöld-fehérek elleni rangadó, már csak azért is, mert októberben nagyon nehezen tudott csak nyerni a BVSC a Népligetben (6-8), ezúttal azonban nem forgott kockán a győzelmük. Az első játékrészben Béres Gergő tanítványai tartani tudták a lépést a zuglóiakkal szemben (3-2), majd következett a második negyed, melyet követően sikerült kettővel meglépniük a házigazdáknak. A ferencvárosiak próbáltak ugyan a folytatásban is zárkózni (3-2, 3-2), 11-6-os hazai sikerrel ért véget az összecsapás.
 
Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője elégedetten összegzett: "A franciaországi edzőtábornak is szerepe volt, meccseket tudtunk játszani a hosszabb szünet után, nyilván jót tett a csapatnak. Pár dolgot vissza is láttam a kint gyakoroltakból. Mint minden ilyen rangadón, a védekezéssel lehet meccset nyerni – a hat kapott gól önmagáért beszél. Számtalan jó egyéni teljesítményt láttam, Doroszlai Vanda jó kapusteljesítménye adta meg az alapot. Annak örülök igazán, hogy a taktikai dolgokat, amiket megbeszéltünk, majdnem maradéktalanul megvalósítottuk.” 

MVLSZ_BVSC_FTC_noi_20180113_Madar_David_500.jpgBéres Gergely, az FTC vezetőedzője így értékelte a találkozót: „Az elején felvettük a versenyt, később nagy koncentrációs hibáink voltak, egy-két szituációban rossz döntéseket hoztunk. A két csapat közül ez a mérkőzést a BVSC-nek volt fontosabb, nekik volt több veszíteni valójuk, mi szerettünk volna élvezetes, jó meccset vívni – sajnálom, hogy a szezonban ezen a találkozón játszottunk a legtöbb hibával.”
 
Sűrű a programja a Dunaújvárosnak is, hiszen Mihók Attila hölgyei szintén Euroliga-selejtezőre készülnek. Tanítványai Tatabányán vendégeskedtek, és arattak kiütéses, 20-5-ös győzelmet az öt találatig meg sem álló Gurisatti Gréta vezérletével. 
 
Záporoztak a gólok a Kőér utcában is, a Szentes a sereghajtó Honvéd otthonában nyert 21-6-ra.

A Margitszigeten házirangadót rendeztek, a bajnoki címvédő UVSE az UVSE Margitsziget együttesével feszült egymásnak. Mint arról korábban beszámoltunk, Kisteleki Hanna Karácsonykor adott életet kislányának, Czigány Dóra december elején jelentette be, hogy gyermekáldás elé néz, ma pedig egy újabb Európa-bajnok pólós, Tóth Ildikó közölte az örömteli hírt: ő is kisbabát vár. Zajlik tehát az élet az UVSE háza táján, hiszen a gólyahír mellett bemutatkozott a lilák olimpiai- és világbajnok klasszisa, Maggie Steffens, aki rögtön gólokkal vette ki a részét a sikerből, csapata pedig továbbra is őrzi veretlenségét.

Az Eger hazai medencében győzött a Szeged ellen, és tartotta otthon a három pontot.
 
Női OB I., Alapszakasz, 11. forduló

BVSC-Zugló Diapolo–FTC 11-6 (3-2, 2-0, 3-2, 3-2)
Gólszerzők:
Máté Zs. 3, Takács O. 2, Leimeter D. 2, Gyöngyössy A., Farkas K., Hertzka O., Kuna Sz., ill. Bujka B. 2, Kisteleki D., Gémes A. A., Kövér K. R., Gerendás M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tatabánya–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics  5-20 (2-4, 0-5, 1-6, 2-5) 
Gólszerzők:
 Szellák Cs. 2, Ádám E., Bicskei R., Petik P., ill. Gurisatti G. 5, Szilágyi D. 4, Garda K. 3, Horváth B. 3, Luka 2, Vályi F., Vályi V., Hlengiwe.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
RacioNet-Honvéd–Hungerit-Szentes 6-21 (2-6, 4-5, 0-3, 0-7) 
Gólszerzők: Peresztegi N. K. 3, Bors D., Bálint R., Szűcs E., ill. Palaro Dias 6, Niu 4, Heves A. 3, Rybanska 3, Petőváry L. K. 2, Brávik F., Korom R., Dömsödi D.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE–UVSE-Margitsziget 22-4 (8-0, 5-1, 7-1, 2-2)
Gólszerzők:
Parkes 7, Keszthelyi R. 6, Pap M. 2, Steffens 2, Tóth-Csabai, Takács V., Szücs G., Kiss E. L., Gyárfás D., ill. Faragó K., Vida V., Dávid C.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger–Szegedi Tudományegyetem-Taylor&Nash 12-9 (5-1, 2-3, 3-2, 2-3)
Gólszerzők:
Tóth Cs. 4, Miklós R. 3, Somhegyi N. 2, Ráski L., Kékesi B., Games, ill. Lengyel D. 3, Mihály K. 3, Bell 2, Tóth P.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás
1. UVSE 33
2. Dunaújváros 28 (161–71)
3. BVSC 28 (149–65)
4. FTC 18 (138–87)
5. Szentes 18 (119–76)
6. Eger 18 (97–119)
7. Szeged 9
8. Tatabánya 6
9. UVSE-Margitsziget 3
10. Honvéd 0
Vízilabda hírek