cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: ezúttal az Eger játszik itthon

2018. január 13. 9:25

Dabrowski Norbert csapata a holland Alphent fogadja, míg a Szolnok a montenegrói Jadran Hercegnovi, az OSC pedig a horvát Jug Dubrovnik otthonában játszik.

Három és fél hét szünet után folytatódik a férfi Bajnokok Ligája: a főtábla 6. fordulójában szombaton a háromból két csapatunk is idegenben mérkőzik, egyedül az egriek ugranak odahaza a medencébe. Dabrowski Norbert együttese a pont nélkül álló Alphent fogadja, és nem lebecsülve a holland riválist, így, az év első mérkőzésére kellemesebb ellenfelet aligha kaphatott volna a hevesi társaság a két hét múlva esedékes Szolnoki elleni parti előtt.

„Az ilyen mérkőzések mindig azon múlnak, hogy mennyire sikerül az elején elkapni a fonalat, ezáltal kinyitni a meccset, mert akkor feladja az ellenfél, és kinyílik az olló. Ugyanez volt a Sabadell ellen is, ebből a szempontból nem lesz ismeretlen a feladat. Két hasonló képességű együttesről beszélünk, és hát a spanyolokat kilenc góllal tudtuk megverni. Ettől függetlenül nyilvánvalóan lesz nehézsége a találkozónak, mert tényleg nagyon komolyan kell venni az egészet már az elejétől kezdve. A Szolnok is kínlódott a hollandokkal egy kicsit, de aztán már ment minden, ahogyan kellett. Nem féltem a fiúkat tehát ettől a feladattól, pláne most, hogy ennyi pihenő után következhet a mérkőzés. Muszáj volt feltölteni az akkumlátorokat, mert iszonyatos terhelést kaptunk ősszel, és a január innentől kezdve megint alaposan beindul. A közös munkát ezért csak hétfőn kezdtük el, szóval csúcsformára most még biztosan nem fogok számítani” vélekedett a klub honlapján Dabrowski Norbert vezetőedző.

MVLSZ_LEN_Szuperkupa_Szolnok_FTC_ffi_20171104_Madar_David_009.jpgA címvédő Szolnoknak – amely a csütörtöki Év Sportolója gáláján begyűjtött egy második helyet a csapatok között, illetve Cseh Sándor az Év edzője kategóriában lett második – a berlini vereség dacára sem nagyon lehetnek gondjai a továbbjutást illetően, már csak azért sem, mert a Recco legyőzése révén pontszámban tartja a lépést az olasz alakulattal. A csapatra most, a Jadran Hercegnovi otthonában kifejezetten nehéz meccs vár – a szakvezető így fogalmazott a klub kommunikációs csatornáján: „Nagyon gyorsak a délszláv játékosok, jól zónáznak, jól lőnek, szép gólokat lőnek és azt meg már lassan nehéz eldönteni, hogy egy Barceloneta, vagy egy szerb válogatott játszik- e keményebben, vagy verekedősebben? De olyan szempontból igen, hogy nyilván ki vannak válogatva magas játékosok, nagyon jó a lábtempójuk, megpróbálnak nagyon jól blokkolni. Ami a montenegrói válogatott egyik ismérve, az a Herceg Noviban is folyamatosan előjön: az ötméteres szabaddobások, tehát igen, valamilyen szinten igen, egyértelmű. De mondom: azért itt még egyik hétről a másik hétre is változik, amit játszik a Herceg Novi, mert ez egy folyamatosan dolgozó, alakuló csapat.”

Az A-csoportban két hazai veresége miatt (Brescia, Olympiakosz) igencsak nehéz helyzetben lévő OSC-re vár talán a legkeményebb feladat a mieink közül: Petik Attila együttese a Jug Dubrovniknál vizitál. A hétközi bajnoki, a Honvéd legyőzése után a vezetőedző és Salamon Ferenc is kiemelte, a horvát elitalakulat ellen több, sokkal több kell – talán kimondhatjuk, bravúr a győzelemhez.

MVLSZ_BENU_MK_Eger_OSC_20171202_Madar_David_007.jpg„A Jug odahaza életveszélyes, nemigen szokott pontot hullatni, azonban megpróbálunk bravúrt véghez vinni. Nehéz meccs lesz, de nagyon kellenek a pontok. Mindenképpen jó, hogy volt már idén egy tétmeccsünk, élesben gyakorolhattunk. Döntő lehet, hogy milyen lesz a helyzetkihasználásunk, a Honvéd ellen mutatott produkció ugyanis ezen a meccsen nem fér bele” – mondta Petik Attila vezetőedző.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 6. forduló
A-csoport

Dinamo Moszkva (orosz)–AN Brescia (olasz), 17:15
Partizan Beograd (szerb)–CNA Barceloneta (spanyol), 18:15
Jug Dubrovnik (horvát)–A-Híd-OSC–Újbuda, 18:30
Olympiakosz Pireusz (görög)–Waspo Hannover (német), 19:30

Az állás
1. Olympiakosz 13
2. Dinamo Moszkva 10
3. Brescia 9
4. Jug Dubrovnik 7
5. Barceloneta 6 (40–35)
6. Hannover 6 (43–42)
7. OSC 6 (37–44)
8. Partizan Beograd 0

B-csoport
ZF-Eger–AZC Alphen (holland), 18:30 – tv: M4 Sport
Jadran Hercegnovi (montenegrói)–Szolnoki Dózsa, 17:30 – tv: Sport 2, 21:15 – felvételről

Steaua Bucuresti (román)–Spandau 04 Berlin (német), 19:30
Pro Recco (olasz)–CN Sabadell (spanyol), 20:30

Az állás
1. Recco 12 (64–26)
2. Szolnok 12 (67–33)
3. Spandau 12 (53–42)
4. Jadran Hercegnovi 10
5. Eger 7
6. Sabadell 3 (40–62)
7. Steaua 3 (27–56)
8. Alphen 0
Vízilabda hírek
bl
eger
szolnok
osc
Bajnokok Ligája