cover image
Egyéb

Tévémeccsel folytatódik a női bajnokság

2017. január 6. 13:44

A BENU Magyar Kupa döntője és a Tippmix Szuperkupa után ezúttal bajnoki pontokért méri össze az erejét az UVSE és a BVSC – kettejük szombati összecsapása 15.30-kor kezdődik az M4 Sport élő közvetítése mellett. Ezek kívül Szentes–Dunaújváros és Szeged–Honvéd partikat is rendeznek.

Negyvenöt nap szünet, november 23. után szombaton folytatódik a női bajnokság felsőházában a küzdelem. Az eltelt időszak sem a pihenésről szólt ugye, hiszen megrendezték azóta a BENU Magyar Kupa négyes döntőjét, illetve a Tippmix Szuperkupát is – mindkettőben az UVSE és a BVSC játszott a trófeáért, s mindkettőben Áts Bertalan csapata diadalmaskodott.

Mindezt azért is illik megemlíteni, mert a felek ismét összecsapnak, hiszen szombaton 15.30-tól az M4 Sport élő közvetítésével a Hajós Alfréd Sportuszodában UVSE–BVSC rangadót rendeznek. Petrovics Mátyás a legutóbbi meccs után kiemelte csapata védekezését, illetve a hosszú ideje remek formában védő Bolonyai Flóra szerepét – a zuglóiaknak nyilván csak úgy lehet esélyük az Európa-bajnokokkal teletűzdelt újpestiek ellen, ha hátul stabilan játszanak. A két együttes amúgy a jövő heti Euroliga-szereplésre is hangol, avagy kétség kívül érdekes meccsre van kilátás.

Szintén az Euroliga-meccsekre készül a Dunaújváros, amely csupán két ponttal van leszakadva az UVSE mögött – Mihók Attila csapata Szentesre látogat. Emellett még Szeged–Honvéd találkozót rendeznek.

Szombaton a négycsapatos alsóházban is megkezdődnek a küzdelmek.

Női ob I., középszakasz
Felsőház, az 5. forduló programja – január 7., szombat


UVSE–BVSC-Zugló-Diapolo – Hajós-uszoda, 15.30 (tv: M4 Sport)
Hungerit-Szentesi VK–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – Szentes, 16.00
Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem–RacioNet-Honvéd – Szeged, 18.00

Az állás:
1. UVSE 24 pont
2. Dunaújváros 22 pont
3. BVSC 16 pont
4. Szeged 9 pont
5. Szentes 9 pont
6. Honvéd 0 pont

Alsóház, az 1. forduló programja – január 7., szombat

Tatabánya–BVSC-Zugló-Diapolo II Tatabánya, 10.30
ZF-Eger-EKE–UVSE VS – Eger, 12.00

Vízilabda hírek
női bajnokság
középszakasz
uvse
BVSC