cover image
Egyéb

Miskolci bizonyíték: jó úton járnak

2018. január 11. 11:25

A Komjádi-kupában Kis István együttese alaposan megszorított az UVSE-t, s végül egyetlen góllal kapott ki összesítésben. A szakvezető joggal elégedett.

Mint beszámoltunk róla, a Komjádi-kupában már nyolc közé jutott az FTC, az Eger, a Kaposvár, a Vasas és az UVSE, illetve hatalmas lépést tett a Pécs és a BVSC – ez a két csapat ma teheti meg ugyanezt, illetve még egy hármas csoportban a Kőr utcában zajlanak még a küzdelmek.

A mérkőzéseken a kiemelések miatt többnyire érvényesült a papírforma, egy párharc volt, amely a végletekig izgalmasan alakult: a PannErgy-Miskolc tette meg mindent az esélyek felborításáért, hiszen előbb idegenben csak 11–10-re kapott ki az UVSE-től, majd odahaza késztette hatalmas csatára riválisát. A 11–11-es döntetlen végül a fővárosiak továbbjutását jelentette, ugyanakkor a miskolciak is elégedettek lehettek. Elégedettek, hiszen az eredmény is mutatja, jó úton járnak. Ezt erősített meg a csapat jól ismert edzője, az olimpiai bronzérmes Kis István, aki a klub facebook-oldalán nyilatkozott ekképpen:

„A Komjádi-kupa két szoros mérkőzésén egy góllal maradtunk alul, az ország egyik legjobb utánpótlás nevelő klubjával szemben! A második találkozón Miskolcon szorosabb eredmény született (11-11), ezen a mérkőzésen a válogatottba meghívott Vadovics Viktor és a válogatott kerettag Nagy Ádám, valamint a miskolci felnőtt csapatot erősítő Hornyák Olivér is szerepet kapott! Nagy köszönet a két játékosnak, akik egy napos utazást követően egyenest a repülőtérről a miskolci uszodába vették utukat. Ez hatalmas sportemberi magatartásra utal! És ez az alázat a jövőre nézve példamutató és követendő. Ez a két mérkőzés eredménye jól mutatja, hogy a miskolci utánpótlás jó úton jár. Több fiatal kapott lehetőséget gyerek, serdülő korosztályból (Vismeg Zsombor 2003 gyerek, Tihor Balázs 2001 serdülő, Tóth Levente 2001 serdülő) és nem megijedve a nagy tehertől, bátran játszva felvették a kesztyűt az ország legjobb utánpótlás nevelő játékosaival szembe. Büszke vagyok a csapatom minden egyes játékosára, kettő küzdelmes mérkőzésen kevés hiányzott a bravúrhoz, folytatnunk kell tovább ezt az utat, és reméljük, kettő-három év múlva ezeket a gyerekeket a miskolci ob I-es csapat tagjaként fogjuk viszont látni! Gratulálok az UVSE-nek a továbbjutáshoz.”

Vízilabda hírek
Komjádi-kupa
Komjádi
miskolc