Maggie Steffens nagy célokkal érkezett az UVSE-be

2018. január 09. 11:16

A kétszeres olimpiai- és kétszeres világbajnok amerikai játékos a nyáron beleszeretett Budapestbe, örül, hogy ide igazolhatott. Fejlődni szeretne, és nyerni, nyerni a csapattal.

Miként a LEN-kupagyőztes, bajnok és kupagyőztes UVSE Facebook-oldala korábban beszámolt róla, megérkezett az Egyesült Államokból, és csatlakozott a csapathoz a kétszeres olimpiai- és kétszeres világbajnok Maggie Steffens.Az amerikaiak klasszisa – akinek érkezése kapcsán korábban Bíró Attila szövetségi kapitány is kifejtette, tőle aztán sokan tanulhatnak az első osztályban szereplő játékosok – napok óta edz a jövő heti Euroliga-selejtezőre készülő együttessel. Benczur Márton alakulata a Hajós-uszodában 19-21. között a címvédő orosz Kirishi, a görög Vouliagmeni és a BVSC ellen játszanak, azaz rendkívül erős a csoport, amelyből ketten léphetnek majd a negyeddöntőbe.

Maggie Steffens kedden az M4 Sportreggeli adásában járt, ahol kifejtette: „Fontos számomra, hogy idejöttem, egy új lehetőség volt, hogy profiként szerepelhetek külföldön. A nyári világbajnokságon beleszerettem a városba, és a lányok is nagyon szívesen fogadtak, már eddig is sokat segítettek.”

A 24 esztendős pólós elárulta, tanulni jött Magyarországra, a csapattársaitól szeretne a vízben és a vízen kívül is sokat ellesni, és magyarul is igyekszik valamennyire megtanulni. Steffens elmondta, szeretne életében még nagy célokat elérni, de egyelőre csak egy évre tervez Budapesten.

„Ha az ember a sportban már nem akar tanulni, nem is tudja élvezni. Még én is nagyon sokat tanulhatok, és egyre jobbá válhatok. Szeretnék még fejlődni” – mondta a pálya szinte valamennyi pontján bevethető klasszis.

„A vízilabda az Egyesül Államokban nagyon népszerű, különösen a fiatalok körében. A csapatunk sikere és a sport szeretete hozzájárul ahhoz, hogy népszerű legyen. Szeretnénk az előttünk játszó hölgyek eredményeit is felülmúlni, szeretnénk a legjobbakká válni” – tette hozzá.Női OB I

BVSC-Zugló Diapolo - FTC

2018. jan. 13. 16:45

Női OB I

Hungerit Szentes - BVSC-Zugló Diapolo

2018. jan. 16. 18:00

Férfi OB I

ZF-Eger - Racionet Honvéd

2018. jan. 27. 16:00

Férfi OB I

PannErgy-MVLC - ZF-Eger

2018. febr. 03. 20:00

Férfi OB I

ZF-Eger - A-HID OSC ÚJBUDA

2018. febr. 22. 17:30

TIPPMIX Szuperkupa, Szolnok-Eger férfi, - 2017.12.22. - Fotók: Madar Dávid
TIPPMIX Szuperkupa, UVSE-BVSC női, - 2017.12.22. - Fotók: Madar Dávid
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok