cover image
Egyéb

Telt ház lesz Hódmezővásárhelyen

2018. január 8. 15:08

Jövő hét kedden 20 órától Spanyolországot fogadja vb-ezüstérmes férfiválogatottunk a Világligában. A mérkőzés előtt Gyarmati Dezsőre emlékeznek majd a megjelentek.

„A belépők január másodikától voltak kophatók, de a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően két nap alatt elfogytak” – avagy immáron hivatalosnak tekinthető a hódmezővásárhelyi hír, miszerint január 16-án, azaz jövő hét kedden 20 órától telt ház előtt ugrik vízbe férfiválogatottunk. Világbajnoki ezüstérmes csapatunk Spanyolországot fogadja a Világligában, a mérkőzésre Märcz Tamás már korábban megnevezte keretét, amelyben három változtatást eszközölt az előzőhöz képest – ezúttal bekerült Bátori Bence, Török Béla és Vadovics Viktor. Újoncot is avatunk, hiszen először szerepelhet majd a csapatban Vadovics Viktor, a Miskolc balkezes pólósa. A partit az M4 Sport élőben közvetíti.

Tekintettel arra, hogy három nappal a Világliga-parti előtt BL-meccseket vívnak az élcsapatok, az OSC és a Szolnok ráadásul idegenben, az első edzést a meccs helyszínén hétfőn délután tartja majd a csapat.

„Kedden, a mérkőzés délelőttjén szintén lesz egy tréningre lehetőségünk, ezen a két edzésen kell majd egymásra hangolódniuk a játékosoknak” – említette Märcz Tamás

A mérkőzéshez kapcsolódik majd egy nemes megemlékezés is: háromszoros olimpiai bajnok Gyarmati Dezső emlékére dombormű és emlékfal avatás lesz 18:30-tól az uszodában. A legendánk születésének 90. évfordulójára rendezett ünnepségen beszédet mond majd Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, dr. Kószó Péter alpolgármester és Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára.

HUNESPplakat.jpg A spanyolok elleni keret
Kapusok: Nagy
Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
Vízilabda hírek
világliga
férfiak
märcz tamás
spanyolország