cover image
Egyéb

Tippmix Szuperkupa: az UVSE megvédte címét

2017. december 22. 17:39

Benczur Márton csapata a remekül küzdő BVSC-vel 8–8-as döntetlent játszott, majd ötméteresekkel 8–7-re győzött.

Már a melegítésnél látszott, alaposan rápörög erre a meccsre a BVSC. Petrovics Mátyás csapata fór-hátrányt gyakorolt, a vezetőedző pedig olyan intenzitással magyarázott, mintha már élesben menne minden.

Aztán amikor élesben ment, eleinte bizony nem kellett hangoskodnia. Nem, mert játékosai érezhetően tüzesebbek kezdték a csatát, mint az UVSE jól ismert klasszisa. Különösen a spanyolok elleni Világliga-meccsen is aktív Gyöngyössy Anikót kell kiemelni: a zuglóiak csapatkapitánya összekapart egy fórt (Hertzka Orsolya lőtt belőle gólt), majd csavart egy akciógólt, kisvártatva pedig Csabai Dóra szépítő találata után ötméterest brusztolt ki. Ezt Leimeter Dóra értékesítette, így 3–1-re vezetett a BVSC.

Keszthelyi Rita ugyan gyorsan szépített, ám utána Máté Zsuzsanna percei következtek: két akciógól (az egyik némi blokk-segítséggel), így egy negyed után 5–2-re lépett el a bajnoki és kupaezüstérmes.

A folytatásban aztán kellően felkeményedett az UVSE védekezése, Gangl Edina is többször találkozott a labdával – speciel a második negyedben érintetlen maradt a kapuja. Odaát Doroszlai Vandára sem lehetett panasz, igaz az Amerikából hazatért Antal Dóra, illetve Vivan Sevenich lövése ellen ő is tehetetlen volt. Ezen kívül hátul minden összejött, amit Petrovics Mátyás megálmodott, azaz a nagyszünetben megérdemelten vezetett csapata 5–4-re.

MVLSZ_UVSE_BVSC_noi_20171222_Madar_David_503.jpgBenczur Márton igyekezett még inkább felrázni övéit, ám térfélcsere után Farkas Kata révén a BVSC lőtt gólt. Ugyanakkor az UVSE is felpörgött, élvezetes volt az esztendő utolsó női összecsapása: Sevenich egy lepattanót húzott be közelről, majd Csabai bombája akadt be, máris egyenlített a címvédő. A záró menetre mégis a zuglóiak mehettek előnnyel: az említett Világliga-meccsen az utolsó gólunknál Garda Krisztina kezére kulcsfontosságú paszt adó Leimeter pattintása talált utat a hosszúba.

Az UVSE már az üzemi hőfok határán pörgött, Sevenich újra villant, majd Antal Dóra szerzett ötöst, amelyet Szücs Gabriella lőtt be – átvette tehát a vezetést a hátul szorosan védekező bajnokcsapat. A BVSC becsületére legyen mondva, nem roppant meg, sőt Hertzka fórgóljával egyenlített, majd a vezetést is támadhatott. Gólt nem sikerült szereznie, majd átellenben Keszthelyi ugyan megzörgette szabaddobásból a hálót, ám a játékvezetők nem adták meg, mert öt méteren belülről lőtt. Az utolsó percben sem esett gól, így következhettek a mostanság „divatos” ötméteresek a Komjádi-uszodában.

MVLSZ_UVSE_BVSC_noi_20171222_Madar_David_500.jpgEbben az első körben senki sem hibázott, így egyesével lőttek a felek: az első hibázó Kuna Szonja lett, akinek lövését védte Gangl Edina, ezzel dőlt el a parti. Az UVSE megvédte Szuperkupa címét is, de a BVSC-t is nagy-nagy dicséret illeti a mérkőzésen nyújtott produkcióért. Az érmeket, a Szuperkupát dr. Beck György, a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke, a Vodafone Magyarország elnöke adta át.

Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője: „Körülbelül hasonlóra számítottunk. Amit nem számítottunk, hogy a mi szempontunkból nézve szerencsétlen, öt-hat blokkról, kapus kezéről, kapufáról bepattanó gólt kaptunk – ezzel nagyon nehéz mit kezdeni. De azt el kell ismerni, hogy az első negyedben nem nagyon voltunk a vízben. Gyengén kezdtük a mérkőzést, ez érthető is a hosszabb szünet, illetve a különböző válogatott elfoglaltságok miatt, négyen-öten-hatan tudtunk csak edzeni. Utána a második negyedben átvettük az irányítást, bár a mi oldalunkról pechszéria nem szűnt meg a bepattanó gólokkal, de a végén sikerült átvenni a vezetést. Aztán a BVSC tudott egyenlíteni, végül Keszthelyi Rita lőtt egy szabályos gólt, azt valamiért nem adták meg, így ötméteres párbajra kényszerültünk. Amit nagyon köszönök a csapatomnak, hogy megnyertünk – nagyon gratulálok neki, hogy a harmadikat zsinórban sikerült megnyernünk. Nagyon ránk fér a pihenő, 31. meccsünk volt ez – ebből egy fontos tétmeccset vesztettünk, nagyon köszönöm a csapatnak, hogy ilyen.”

Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője: „Nagyon szerettünk volna szoros meccset játszani az UVSE-vel, ehhez jobb kezdés kellett, mint az elmúlt hetek rangadóin, amit bemutattunk. Úgy gondolom, a meccs nagy értéke, hogy amire készülünk, amivel készültünk, azt meg tudtuk valósítani. Az UVE meg nyilván attól UVSE, hogy ettől nem ijedt meg. Három és fél negyedig tudtuk tartani magunkat, sajnos ott megfordult a meccs, de az meg egy nagy tartást mutat, hogy ott vissza tudtunk jönni a meccsbe. Az büntető párbajban meg tudjuk, ha valamiben egyeduralkodó az UVSE, akkor ebben biztosan, de egyelőre annak örülök, hogy olyan meccset játszottunk, amiben végig partiban voltunk.”

MVLSZ_UVSE_BVSC_noi_20171222_Madar_David_504.jpgTippmix Szuperkupa, nők
UVSE–BVSC-Zugló-Diapolo 8–8 (2–5, 2–0, 2–2, 2–1) – ötméteresekkel 8–7
Komjádi-uszoda, vezette: Birri G., Kun Gy.
UVSE:
Gangl – Antal D. 1, Parkes, Szücs G. 1, Keszthelyi 1, Sevenich 3, Csabai 2. Csere: Mucsy, Gyárfás, Tóth I., Kiss E., Takács V., Pap Mónika. Vezetőedző: Benczur Márton
BVSC: Doroszlai – Hertzka 2, Farkas T., Leimeter 2, Kuna, Kele, Gyöngyössy 1. Csere: Utassy, Farkas K. 1, Takács O., Koncz, Varga V., Máté 2, Tóth E. (kapus). Vezetőedző: Petrovics Mátyás
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az SOS Gyermekfalunak gyűjtött adományt Hesz Máté és Gangl Edina adta át az ünnepélyes eredményhirdetést követően

Az SOS Gyermekfalunak gyűjtött adományt Hesz Máté és Gangl Edina adta át az ünnepélyes eredményhirdetést követően


Vízilabda hírek
uvse
BVSC
szuperkupa
tippmix