cover image
Egyéb

„Értékes győzelemmel zártuk ezt a 2017-es évet”

2017. december 12. 22:37

Märcz Tamás szövetségi kapitány értékelése szerint csapata az első két negyedben bedarálta ellenfelét, és ez a folytatásban kamatozott igazán, amikor a zóna elleni támadásokban történt változtatások után elhúztunk. Így nyertünk 13–6-ra a hollandiai Világliga-meccsen.

Miként a kint légióskodó Makláry Ádám segítségével beszámoltunk róla, férfiválogatottunk győzelemmel kezdte meg szereplését a Világligában: Märcz Tamás csapata Hollandiában győzött 13–6-ra.

A szövetségi kapitány így értékelt a mérkőzést követően:

„Tudtuk, hogy vannak jó játékosaik a hollandoknak, és akár képesek az elején megnehezíteni a mérkőzést. Kissé pontatlanok is voltunk a zóna elleni támadásban, és elég sok helyzetünk így elment. Ennek ellenére azt mondom, az elején is úgy éreztem, hogy uraljuk a játékot, még ha nem is létünk el gólokkal. Az első két negyedben azonban abszolút bedaráltuk a holland csapatot fizikailag. A mérkőzés második felében pedig úgy éreztem, sikerült végrehajtani, amit megbeszéltünk a negyedek között. Módosítottuk a zóna elleni támadásban, és ez gólokban mutatkozott meg, onnantól kedve rengeteg lefordulás gólban mutatkozott meg. Gratulálok Vogel Somának, aki most mutatkozott be a magyar válogatottban, jó teljesítményt nyújtott! Úgy láttam, jókedvűen pólóztak a játékosok, és úgy gondolom, értékes győzelemmel zártuk ezt a 2017-es évet. És megköszönném azoknak a magyar szurkolóknak, akik szép számban itt voltak az uszodában, és buzdítottak bennünket, és köszönet azoknak is, akik távolról figyelték a mérkőzés alakulását! És megragadom az alkalmat, hogy minden vízilabda-rajongónak boldog karácsonyt kívánjak!”
Tóth Szabolcs videoelemző segítéségével értékelt két főszereplő is.

Jansik Dávid, a Szolnok védője, aki gólt is jegyzett természetesen a hátsó stabilitásban látja a siker kulcsát. Mint említette: „A védekezést kicsit álmosan kezdtük, kaptunk olyan gólokat, amelyek elkerülhetőek lettek volna. Éreztem mérkőzés közben is, hogy mihelyst ez rendeződni fog, és stabilak leszünk hátul, akkor el fogunk lépni. Ez megtörtént a harmadik negyed elejétől kezdve, s ez után magabiztosan hoztuk ezt a mérkőzést.”

Az összecsapáson három gólt jegyző OSC-pólós, Erdélyi Balázs is a védekezés feljavulását emelte ki elsősorban: „Nehezen indult kicsit a meccs, az volt a kérdés, mikor kezdünk el védekezni, és utána el fogunk tudni lépni. Az 5–4-s félidő után, ahogy elkezdtünk védekezni, és gólokat tudtunk lőni, elég könnyűnek sikerült a mérkőzés második félideje. Gratulálok Somának, akinek ugye az első meccse volt, nagyon jó teljesítményt nyújtott, nagyon ügyesen állt a kapuban.”

watch?v=E7nbbMWFbGs Világliga, férfiak, európai selejtező, 2. forduló, C-csoport
Alphen aan den Rijn, vezette: Brosovszki (romániai), Rakovics (szerb)
Hollandia–Magyarország 6–13 (2–2, 2–3, 1–5, 1–3)
HOLLANDIA:
Wagenaar – Veenhuis, Winkelhorst, van den Burg 1, Reuten, Lindhout, Gottemaker 2, van Ijperen, Muller, B. Hoepelman, Koopman 2, Lucas 1, R. Hoepelman (kapus). Szövetségi kapitány: Robin van Galen
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Vámos 3, Salamon F., Mezei 1, Jansik D. 1, Erdélyi 3, Manhercz K. 1. Csere: Angyal 1, Bedő 1, Jansik Sz., Kovács G. 1, Zalánki 1, Vogel (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Szabadnapos: Spanyolország
A-csoport
Szerbia–Montenegró 7–4 (2–0, 2–2, 2–1, 1–1)
Szabadnapos: Románia

B-csoport
Németország–Oroszország 8–8 – ötméteresekkel 3–4
Szabadnapos: Horvátország
Vízilabda hírek
világliga
férfiak
märcz tamás
hollandia