cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Így kell ezt: Hollandia otthonában biztos siker!

2017. december 12. 21:46

Győzelemmel kezdte meg szereplését férfiválogatottunk a Világligában: Märcz Tamás csapata 13–6-ra győzött idegenben.

A vb-döntő után első ízben ugrott medencébe a magyar férfiválogatott, méghozzá Hollandiában. A novemberi nyitányon a hollandok Spanyolországban léptek fel, s kaptak ki 9–5-re, a mieink szabadnaposak voltak.

„Nagyon vártam már, hogy tétmeccsen szerepeljünk, sajnáltam is, hogy ha már az elmúlt hónapban sor kerül erre, de végül sajnos csak háromcsapatos csoportok alakultak ki a Világligában” – vezette fel a meccset Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki kiemelte, hogy a rivális komoly, erős csapat, ugyanakkor biztos győzelmet vár játékosaitól.

Nos, nem kellett csalatkozni: csapata a 2–2-es első negyed után magabiztosan győzött 13–6-ra.

VB_HUN_ITA_ffi_Madar_David_007.jpgNos, nem kellett csalatkozni: csapata a 2–2-es első negyed után magabiztosan győzött 13–6-ra. A jelentések szerint – ezúton köszönjük a helyszínről tudósító, képeket és videókat küldő, kint légióskodó Makláry Ádám segítségét! – az első két negyedben még felvette a versenyt a házigazda a mieinkkel: Manhercz Kriszitán gólját van den Burg, Angyal Dániel találatát Koopman egyenlítette ki.

A második menet elején Lucas vette be Nagy Viktor kapuját, ám Mezei Tamás és Vámos Márton révén fordítottunk. Gottemaker ugyan egyenlített, de Erdélyi Balázs bombája révén 5–4-es előnnyel mentünk a nagyszünetre.

hollandmagyar2.jpgA folytatásban indult be a csapat: Vámos vezérletével menetelt előre, de gólt jegyett Erdélyi, Zalánki Gergő és Bedő Krisztián is. A Nagy Viktort váltó Vogel Soma is jól mutatkozott be a válogatottban, magabiztos volt, mint a csapat. Az FTC ifjú pólósa aztán ötméterest védett, majd Jansik Dávid és Kovács Gergő is feliratkozott a gólszerzők közé, így magabiztos 13–6 lett a vége.


Világliga, férfiak, európai selejtező, 2. forduló, C-csoport
Alphen aan den Rijn, vezette: Brosovszki (romániai), Rakovics (szerb)
Hollandia–Magyarország 6–13 (2–2, 2–3, 1–5, 1–3)
HOLLANDIA:
Wagenaar – Veenhuis, Winkelhorst, van den Burg 1, Reuten, Lindhout, Gottemaker 2, van Ijperen, Muller, B. Hoepelman, Koopman 2, Lucas 1, R. Hoepelman (kapus). Szövetségi kapitány: Robin van Galen
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Vámos 3, Salamon F., Mezei 1, Jansik D. 1, Erdélyi 3, Manhercz K. 1. Csere: Angyal 1, Bedő 1, Jansik Sz., Kovács G. 1, Zalánki 1, Vogel (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Szabadnapos: Spanyolország
A-csoport
Szerbia–Montenegró 7–4 (2–0, 2–2, 2–1, 1–1)
Szabadnapos: Románia

B-csoport
Németország–Oroszország 8–8 – ötméteresekkel 3–4
Szabadnapos: Horvátország
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
világliga
férfiak
märcz tamás
hollandia