cover image
Egyéb

19-es keret a vb-ezüstérmes ellen

2017. december 12. 17:38

Bíró Attila megnevezte keretét a jövő keddi, spanyol elleni Világliga-mérkőzésre – ebben újra ott van a csapatkapitány Keszthelyi Rita is. És fontos információ: a Hajós-uszodában esedékes meccsre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A hétvégén (is) árgus szemekkel figyelte a játékosokat, elégedetten nyugtázta, hogy a három mérkőzés jó hírverése volt a női pólónak – avagy a WATERPOLO.HU Magyar Kupa négyes döntője megfelelt a várakozásoknak. Bíró Attila a látottak alapján is összeírt magának 19 nevet, ezúttal rájuk számít a következő válogatott összetartáson.

Márpedig csütörtöktől ennek is eljön az ideje, lévén jövő hét kedden a világbajnoki ezüstérmes Spanyolország ellen játssza a válogatott második Világliga-mérkőzését. Ismeretes, az első, Hollandiában meglehetősen átalakított, fiatal kerettel nagyot küzdve 9–8-as vereséget szenvedett a csapat, amelybe ezúttal visszatér többek között csapatkapitánya, Keszthelyi Rita is.

„Tizenkilences keretet hirdettem, és a szerdai bajnoki forduló után találkozunk. A létszám többek között azért is indokolt, mert pénteken lesz még egy Szentes–UVSE mérkőzés, és fontos, hogy addig is tudjunk gyakorolni. Mint Hollandiában, ezúttal is esélyt kapnak majd a csapattagságért küzdő fiatalok, a spanyolok ellen is bizonyíthatják, lehet rájuk számítani. A meccskeretet a hétvégén jelölöm ki” – ecsetelte Bíró Attila szövetségi kapitány.

hunesp2.JPGA Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak 600 fő számára ingyenessé tette a belépést a jövő keddi Világliga-mérkőzésre (és a december 22-én esedékes TippMix Szuperkupára!), ugyanakkor a megszokott regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket az adatok (email cím, telefonszám) és az igényelt belépők számának felsorolásával a regisztracio@waterpolo.hu címre lehet elküldeni, egy email címről négy ingyen belépő igényelhető. Kérjük, feltétlen jelezzék azt is, melyik eseményére igénylik a jegyeket!

A magyar válogatott 19-es kerete
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kiss Alexandra (Dunaújváros), Lekrinszki Gina (Szentes)
Mezőnyjátékosok: Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Hertzka Orsolya (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Kövesdi Vivien (FTC), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (Szentes), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)
 
Világliga, nők, európai selejtező

1. forduló: 2017. november 21.: Hollandia–Magyarország 7–6, Spanyolország–Oroszország 9–8
2. forduló: 2017. december 19., Magyarország–Spanyolország, Oroszország–Hollandia
3. forduló: 2018. január 30., Magyarország–Oroszország, Hollandia–Spanyolország
4. forduló: 2018. február 27., Magyarország–Hollandia, Oroszország–Spanyolország
5. forduló: 2018. március 27., Spanyolország–Magyarország, Hollandia–Oroszország
6. forduló: 2018. május 1., Oroszország–Magyarország, Spanyolország–Hollandia
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga