cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

A vb-döntő után újra tétmeccsen végre

2017. december 11. 19:22

Märcz Tamás csapata a vb-hez képest hét új játékossal, de erős kerettel lép fel kedden Hollandiában, első szezonbeli Világliga-meccsén.

Eljött az idő: a szezon első férfiválogatott meccse következik!

Kedden Hollandia otthonában kezdi meg szereplését a Világliga európai selejtezőjében Märcz Tamás csapata – a szövetségi kapitány nagy örömére. Örömére, mert mint hangoztatta: „Nagyon vártam már, hogy tétmeccsen szerepeljünk, sajnáltam is, hogy ha már az elmúlt hónapban sor kerül erre, de végül sajnos csak háromcsapatos csoportok alakultak ki a Világligában.”

A novemberi nyitányon a hollandok Spanyolországban léptek fel, s kaptak ki 9–5-re, a mieink szabadnaposak voltak. A szakvezető tétmeccsen utoljára a világbajnoki fináléban vezette csapatát, itt az ideje, hogy újra élesben menjen minden. A korábban nyilvánosságra hozott mostani keretében hatan voltak ott a vb-n, mégsem mondhatni, hogy gyenge csapattal kelt volna útra a társaság.

hollcsapatka.jpg„Van néhány fiatal, akit mély vízbe dobunk, így bemutatkozik majd a válogatottban Vogel Soma is. Fiatalabb a csapat, frissítjük a keretet. Attól függetlenül azonban, hogy a világbajnoksághoz képest hét új játékos van a csapatban, erős keretről beszélhetünk. Abszolút esélyesként játszunk majd kedden az amúgy jó erőkből álló hollandok ellen” – tette hozz a kapitány.

Akinek amúgy abból a szempontból nem könnyű a feladata, hogy a szombati nemzetközi kupameccsek (BL, EK) miatt nem tudott itthon edzést vezényelni a csapatnak, amellyel csak a reptéren találkozott. Ugyanakkor az alapokat letették korábban az urakkal, azokat „csak” fel kelé frissíteni majd kint.

„Ha nagyon akartam volna, vasárnapra összeránthattam volna a csapatot egy edzésre, ám tisztában vagyok azzal, hogy néha egy nap pihenő többet ér ennél a sorozatterhelésnél, mint egy edzés. A kerete jelentős részével már dolgoztunk együtt, nem ismeretlen arcok esnek be, arról nem beszélve, hogy egy hónapja volt egy afféle felevezető keretedzés a játékosoknak. A mérkőzésen igyekszünk visszanyúlni azokhoz, amit többé-kevésbé begyakoroltunk, nem lesznek bonyolult dolgok. Lesznek persze újdonságok is, amit gyorstalpalóval igyekszünk kint gyakorolni – kíváncsi vagyok, meccshelyzetben mit képesek majd visszaadni ezekből a játékosok” – fogalmazott Märcz Tamás.

„Izgatottan állok a túra elé. Reggel úgy keltem fel, hogy kicsit rám tört az izgulhatnék. Nagyon örülök, hogy lehetőséget kapok a felnőtt-válogatottban. Remélem, úgy alakul majd a mérkőzés, hogy lesz nekem is lehetőségem beállni – és akkor igyekszem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani” – így az újonc Vogel Soma, aki az FTC-ben és a válogatott edzésein is igazolta tehetségét.

MVLSZ_Ferfi_valogatott_edzes_UNICEF_20171114_Madar_David_006.jpgSzintén a Fradiban játszik hétről hétre kimagaslóan 23 esztendős Jansik Szilárd, aki így fogalmazott: „Örülök, hogy itt lehetek az első Világliga-mérkőzésen. Jó túrát remélek, és azt, hogy magabiztosan nyerünk majd. Magamtól pedig azt várom, hogy jó teljesítményt nyújtsak. Edzés nélkül megyünk bele, gyakorolni most nem tudtunk, így valószínűleg mindenki azt hozza, amilyen formában van.”

26 éves bátyja, Jansik Dávid a Szolnokban vív ádáz csatát a centerekkel, s játszik ő is egyre magabiztosabban – nem csoda, hogy őt is számításba veszi a kapitány. A BL-győztes pólós így nyilatkozott: „Azt várom, hogy a csapat kicsit összeszokjon, jó legyen a hangulat, és a legfontosabb, hogy a mérkőzést magabiztosan megnyerjük. Nem szeretnék kint egy olyan meccset játszani, amely ki-ki halálmeccs, ahol akár csak döntetlent is játszatnánk Hollandiával. Szóval magabiztos győzelmet várok, amelyhez magabiztos, stabil védekezéssel, irányítással segítek hozzá, és elől is megbízhatóan játszom.”

MVLSZ_Ferfi_valogatott_edzes_20171113_Madar_David_017.jpgA Hollandia elleni mérkőzés 20:45-kor kezdődik majd, és a romániai Brosovszki Attila, szerb Ivan Rakovics kettős vezeti.

Világliga, férfiak, európai selejtező, 2. forduló
C-csoport
Hollandia–Magyarország, Alphen aan den Rijn, 20:45

Szabadnapos: Spanyolország

A válogatott kerete
Kapusok: Nagy
Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

A-csoport
Szerbia–Montenegró, Nis,18:30
Szabadnapos: Románia

B-csoport
Németország–Oroszország, Drezda, 20:00
Szabadnapos: Horvátország




Vízilabda hírek
Férfi válogatott
világliga
férfiak
märcz tamás