cover image
Egyéb

A Szolnok a Reccót, az Eger a Sabadellt győzte le

2017. december 9. 19:58

A Férfi Bajnokok Ligájában a két magyar siker mellett egy vereséget is elkönyvelhettünk: az OSC nem bírt otthon a Bresciával.

Közel egy időben három hazai – tévés – BL-meccs, volt mit nézni!

Az Eger ugrott először medencébe (B-csoport), és miként Dabrowski Norbert vezetőedző fogalmazott, a kötelező három pontért. Ennek megfelelően indult csatába csapata a Sabadell ellen, és a várakozásoknak megfelelően nyitotta szét a meccset. Mindig volt támadásban valaki, aki magára vette a főszerepet: hol Angelos Vlachopoulos, hol Hosnyánszky Norbert, hol Sztrahinja Rasovics villant egyet. A szerb az egész mérkőzésen magas színvonalon pólózott, nem lehetett megállítani, vezére volt a hevesieknek. De ki kell még emelni a védekezést, amelyet Braniszlav Mitrovics irányított jól, s erre támaszkodva védett nagyokat a kapuban. Magabiztos, határozott volt az Eger, jól figyelt spanyol riválisa lefordulási kísérleteire – pillanatnyi kétség sem férhetett győzelméhez. A vége 14–5 lett, nyolc hazai pólós is gólt jegyzett, megvan tehát a három pont.

„A papírformát nem mindig egyszerű érvényesíteni. Nagyon örülök, hogy ez most sikerült, és jó játékkal ilyen különbséggel nyerni tudtunk. Az emberhátrányoknál a védekezésünkre és az előnyös helyzetek kihasználására nem lehet panaszunk. Kellett a siker a csapatnak, erőt adhat a folytatáshoz” – értékelt Dabrowski Norbert.

Fotó: Fehér Anna

Fotó: Fehér Anna

Szintén a B-csoportban a Szolnok a Reccót fogadta, avagy gigászok csatáját lehetett várni. Így is lett. Az olaszok Ivovics két góljával kezdtek, Cseh Sándor gyorsan időt is kért, igyekezett nyugtatni és keményebb stílusra figyelmeztetni övéit. Molina is betalált aztán, de Jansik Dávid a falból betett egy fórt, így „csak” 1–3 állt a tiszaligeti táblán. A második negyedben pörgött be igazán a parti, nagy volt az adok-kapok, avagy a Szolnok is felvette a kesztyűt. Nagy Viktor elkapta a fonalat, hátrányban védett nagyokat, de ezt nem sikerült igazán meglovagolni, mert hiába talált be kétszer is Aaron Younger, Aicardi, majd Echenique révén mindig volt válasza a Reccónak.

Az igencsak aprított Mezei Tamás fót hozott a harmadik menetben, ezt Milos Csuk helyezte el Volarevic kapujában, kapaszkodott újra a BL-győztes. Időkérés utáni emberelőnyös helyzet végén Ivovics bombája akadt be, sőt a montenegrói bekk újabb (érdekes…) reccói fórban tüzelt, szerencsére ez utóbbi lövésénél blokkoltak a hazaiak. Átellenben az amúgy nagyon szorosan őrzött Andrija Prlainovics célzott pontosan emberelőnyben, majd Nagy Viktor védése táplálta tovább a reményeket. Aicardi forgatott aztán ötöst érően, Ivovics pedig belőtte – ismét kettő lett közte (5–7). A nagy kapaszkodás újra igazolódni látszott: 16 másodperccel a negyed vége előtt Younger lőtt bombagólt.

A záró felvonás az addigiaknál is keményebbre sikeredett – nem meglepő. Csuk egyenlített, majd itt is, ott is brutális fizikai harc dúlt a vízben. Ebben 4:44-gyel a vége előtt Gitto veszítette fel a fejét, s ütötte meg (újra) Mezeit, aminek négyperces végleges kiállítás és persze ötméteres lett a "jutalma". A nagy eséllyel ha nehezen is, de élni tudott a Szolnok! Prlainovics lőtte be az ötöst, majd Filipovics góljára ismét ő válaszolt. A Recco klasszisát bizonyítja, hogy újabb gólt szerzett hátrányban (Molina csavart káprázatosan), de Younger is betalált. A végén a kiegészült Recco már fórban támadott az egyenlítésért, de Nagy Viktor védett, majd Filipovics mellé lőtt – őrült küzdelemben 10–9-re nyert a Szolnok! S nem mellékesen javította így ki a berlini vereségét.

„Keményen kezdett a Recco, nehéz volt felvenni a ritmust. A centereink tudnának mesélni, eléggé szétverték őket, de nyertünk, így most ők is örülnek. Az volt a döntő, hogy elkezdtünk jól átlőni, bementek, míg nálunk Viktor feljött, jól védett” – fogalmazott Zalánki Gergő.

„Mindkét csapat fantasztikusan játszott, számomra a leginkább örömteli a nulla háromtól hét hétig tartó időszak volt. Úgy gondolom, mindkét együttes győzelmet érdemelt volna ezért a teljesítményért” – értékelt Cseh Sándor.

Az A-csoportban az OSC a másik kiemelkedő olasz csapatot, a Bresciát fogadta. Petik Attila együttese ahogy várható volt, szintén rettentően kemény partira kényszerült, amelyben minden egyes gólért iszonyatosat kellett küzdeni. Nagyszünetig minden rendben volt, a határozott védekezés, Bisztritsányi Dávid védései mellett vezetett a magyar együttes (4–3), ám a folytatásban megtorpant.

A harmadik menetben semmi sem jött be elől, jöttek a kontrák, ezzel is élve fordított a rivális, amelynek kapujában del Lungo volt magabiztos. Miután a Brescia a negyedik negyedet is két góllal kezdte, négy perccel a vége előtt 7–4-re vezetett. Az OSC időt kért, ezúttal is nagy hajrába fogott: Randjelovics és Seman hozta fel egy gólra a csapatot. Ám a bravúr nem sikerült, Muslim csavarva mindent eldöntött – a vendégek 8–6-tal hazavitték mind a három pontot.

„Az első két negyedben kézben tartottuk a mérkőzést. Ami a harmadik negyedben történt, arra nem találok szavakat... Kontra, kiállítás, kontra, kiállítás. Utána persze hibáztunk, de az a negyed, amit tettek velünk, tönkretette az egész munkánkat, őszünket. Gratulálok a Bresciának, mert meg tudta nyerni ezt a meccset, de nem ők nyerték meg. A harmadik negyedben kilencen voltak” – fogalmazott szomorúan Petik Attila.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 4. forduló
A-csoport
A-Híd-OSC–Újbuda-AN Brescia (olasz) 6–8 (1–1, 3–2, 0–2, 2–3)
Gólszerzők:
Gór-Nagy, Randjelovics, Salamon, Seman, Erdélyi, Tóth M., ill.Muslim 2, Bertoli 2, Janovics 2, C. Presciutti, Vukicsevics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Dinamo Moszkva (orosz)–Waspo Hannover (német) 9–6
Jug Dubrovnik (horvát)–CNA Barceloneta (spanyol) 9–9
Olympiakosz Pireusz (görög)–Partizan Beograd (szerb) 16–8

Az állás
1. Olympiakosz 10
2. Dinamo Moszkva 9
3. Jug Dubrovnik 7
4. Brescia 6 (26–26)
5. OSC 6 (31–34)
6. Barceloneta 5
7. Hannover 3
8. Partizan Beograd 0

B-csoport
ZF-Eger–CN Sabadell (spanyol) 14–5 (3–1, 4–2, 5–2, 2–0)
Gólszerzők:
Rasovics 5, Hosnyánszky 2, Vlachopuolos 2, Angyal, Avramovics, Kovács G., Bedő, Hárai, ill. S. Cabanas 2, Carrillo, Gallego, V. Cabanas
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szolnoki Dózsa–Pro Recco (olasz) 10–9 (1–3, 2–2, 3–2, 4–2)
Gólszerzők:
Youinger 4, Pralinovics 3, Csuk 2, Jansik D., ill. Ivovics 4, Molina 2, Echenique, Filipovics, Aicardi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Steaua Bucuresti (román)–Jadran Hercegnovi (montenegrói) 4–8
AZC Alphen (holland)–Spandau 04 Berlin (német) 5–17

Az állás
1. Jadran Hercegnovi 10
2. Recco 9 (49–21)
3. Szolnok 9 (50–27)
4. Spandau 9 (43–33)
5. Eger 7
6. Sabadell 3
7. Steaua 0
8. Alphen 0
Vízilabda hírek
bl
eger
szolnok
osc
Bajnokok Ligája