cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: utolsó negyedben döntött a BVSC Kaposváron

2017. december 9. 16:51

Míg az Eger, az OSC, a Szolnok, a Fradi és a Miskolc a nemzetközi kupaporondon harcol, az E.ON Férfibajnokságban bajnoki szünet honol. Kivéve egy találkozót, melyet ma délután játszottak le a felek, a Kaposvár hazai medencében fogadta a BVSC-t, aki az utolsó negyedben feljavuló játékával fölényesen nyerte meg a rangadót.

A mérkőzést, melyet a csapatok a kilencedik fordulóból hoztak előre, a vendég vasutasok kezdték jobban. Létay Krisztián ötméteresével Szűcs Levente tanítványai szereztek vezetést, majd az etap hajrájában már 2-2 állt az eredményjelzőn, ám Szabó Bendegúz akciógóljával 3-2-es fővárosi előny mellett ért véget az első felvonás. Míg a nyitó játékrészt a BVSC nyerte, addig a második felvonást a házigazda Kaposvár, így 5-5-ös döntetlennél vonulhattak nagyszünetre a felek.
 
A kiegyenlített küzdelem a félidő után ott folytatódott, ahol térfélcsere előtt abbahagyták az alakulatok. A Kaposvár egy-egy góllal ellépett, a BVSC pedig zárkózott, egészen a harmadik negyed végéig, mikor fordult a kocka, és átvette a vezetést, és egyben az irányítást is a vendégegyüttes. A zuglóiak huszáros hajrával, és öt találattal eldöntötték a meccs és a három pont sorsát.
 
E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, A-csoport, 9. forduló
Kaposvári Vízilabda Klub-MKB Euroleasing-BVSC-Zugló 7-13 (2-3, 3-2, 2-3, 0-5)
Gólszerzők: 
Dobos D. 2, Kovács O. 2, Giga 2, Juhász-Szelei, ill. Pásztor M. 4, Létay K. 2, Ambrus F., Szabó Bence, Szabó Bendegúz, Várnai K., Czigány K., Török B., Sugár P.
(Teljes jegyzőköny: itt)
 
Az állás
1. Szolnok 27 pont (9 mérkőzés)
2. FTC 18 pont (7 mérkőzés)
3. BVSC 16 pont (9 mérkőzés)
4. Vasas 11 pont (8 mérkőzés)
5. Debrecen 9 pont (8 mérkőzés)
6. Szombathely 6 pont (8 mérkőzés)
7. Kaposvár 6 pont (9 mérkőzés)
8. UVSE 4 pont (8 mérkőzés)

Vízilabda hírek