cover image
Egyéb

WATERPOLO.HU Női Magyar Kupa: megállítható az UVSE?

2017. december 8. 12:08

A szakemberek a címvédőt tartják a legnagyobb esélyesnek, de Benczur Márton csapata igyekszik ezzel nem foglalkozni, és előbb az FTC-t legyőzni. A másik elődöntőben a Dunaújváros és a BVSC csap össze. A belépés a meccsekre ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A férfiak négyes döntője felettébb emlékezetesre sikeredett, egy héttel később következhetnek a hölgyek! Szombaton és vasárnap a Komjádi-uszodában a WATERPOLO.HU Magyar Kupa négyes döntő következik ugyanis, és hasonlóan az urakéhoz, itt is a legjobbak játszanak az éremcsatákban.

Az első elődöntőben az a Dunaújváros és BVSC mérkőzik meg egymással, amely ez előző sorozatban is ekkor találkozott, és vívott nagyon emlékezetes találkozót a Fabó Éva Sportuszodában. A 10–10-es döntetlent hozó csata után ötméteresekkel a fővárosiak nyertek, s jutottak be a fináléba, s lettek végül ezüstérmesek. A felek bajnoki elődöntőjében is a BVSC volt a jobb, amely ebben az idényben is tartani szeretné ezt a tendenciát. Hogy közel van egymáshoz a két csapat, mi sem bizonyítja jobban, hogy november 15-én tévémeccsen vívott egymással 7–7-es döntetlent.

Tekintettel arra, hogy az előző héten mindkét alakulat (és az UVSE is) Euroliga-selejtezőt vívott, szerdán pedig bajnokin kellett helytállni, igencsak pörgős időszakról beszélhetünk.

MVLSZ_MK_BVSC_Szeged_noi_20171111_Madar_David_023.jpg„Nem látom, hogy bármilyen fizikális problémánk lenne. A magyar bajnokságban erről a párharcról soha nem lehet tudni, mit hoz, főleg nem, amikor két csapat ennyire közel van egymáshoz. Viccesen úgy is mondhatnám, mi küzdünk azért, kit ver meg az UVSE a döntőben” – fogalmazott Petrovics Mátyás az M4 reggeli műsorában.

A BVSC vezetőedzője optimista, hiszen mint megjegyezte: „Tavaly egy-két ember cipelt minden terhet, most hat-nyolc játékos szerzi a gólokat. Ennek köszönhetően többet tudok variálni, és sebességben is ott vagyunk, ahol szeretném.”

Mihók Attila az UVSE elleni szerdai rangadót igyekszik „elfelejtetni” játékosaival, legalábbis addig mindenképpen, míg nem találkozik csapata újra a riválissal. „Reméljük, az vasárnap lesz” – szól a bizakodó mondat, avagy az MK-döntőben újra próbát tenne a társaság a favorit legyőzésére. Igen ám, de jól tudják Újvárosban is, már a BVSC ellen nagy csatra vár rájuk.

dufmk.jpgEzt erősítette meg az UVSE ellen jól védő holland Laura Aarts is: „Új jlappal, tiszta fejjel kell kiállnunk a BVSC elleni mérkőzésre. Nem lesz könnyű dolgunk ellenk, hiszen a múlt alkalommal döntetlent játszottunk a bajnokságban, méghozzá hazai környezetben, nem fogják könnyen adni a döntőt.”

A másik ágon UVSE–FTC mérkőzés rendeznek – az esélyek, senki sem vitatja, egyértelműen az UVSE mellett szólnak. Bencur Márton, az UVSE vezetőedzője egy érdekességre is felhívta a figyelmet: „Tavaly is úgy volt, hogy szerdán játszottunk, szombaton pedig jött a Magyar Kupa. Én kiegyeztem volna azzal is, ha esetleg úgy alakul, hogy a Magyar Kupát megnyerjük, és esetleg most szerdán nem sikerül, de igazán akkor lennénk boldogok, ha a hétvégén sikerülne megszerezni az első címünket a magyar porondon. Tavaly kevésbé használtuk ki a lehetőségeinket, mint idén, ettől függetlenül úgy érzem, hogy a Dunaújváros ellen így is maradt bennünk néhány gól.”

A szezon újonca, az FTC voltaképpen a négyes döntőbe jutással teljesítette a kupában megfogalmazott tervét, már biztos érmes a társaság. Béres Gergely vezetőedző rendre kiemelte, idő kell a csapatnak, míg összeáll, tulajdonképpen is ismerkedés évét élik. Ugyanakkor az hétről hétre látszik, a jó játékosokkal gyorsabb ez a folyamat, nem véletlen, hogy hat győzelemmel és három vereséggel a bajnokságban negyedik helyen áll a társaság.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Klasszis centere, Bujka Barbara is azt emelte ki, jó úton haladnak, meccsről meccsre javulnak: „A fejlődést sokkal gyorsabban lehet észrevenni, mert a nulláról azért könnyebb előrelépni. A Magyar Kupa elődöntőjében az UVSE-nél aligha lehetne nehezebb ellenfelünk, nincs is mitől tartanunk. Nyugodtak lehetünk, nincs veszíteni valónk.”

A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak 600 fő számára ingyenessé tette a belépést, ugyanakkor a megszokott regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket az adatok felsorolásával (email cím, telefonszám) a regisztracio@waterpolo.hu címre lehetett elküldeni, egy email címről négy ingyen belépő igényelhető.

WATERPOLO.HU Női Magyar Kupa
Négyes döntő, 2017. december 9–10., Budapest, Komjádi-uszoda
Elődöntő – december 9., szombat

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló Diapolo, 12:30 - TV: M4 Sport
FTC–UVSE, 14:00 - ÉLŐBEN ITT és az MVLSZ Fb-oldalán
Döntő – december 10., vasárnap, 17:45
Vízilabda hírek
női Magyar Kupa