cover image
Egyéb

Hatalmas UVSE-lépés az alapszakasz megnyerése felé

2017. december 6. 18:13

A BVSC után a Dunaújváros otthonában is győzött Benczur Márton csapata (ezúttal 8–6-ra), így százszázalékos teljesítménnyel áll a bajnokság élén.

A Dunaújváros odahaza, az UVSE a hollandiai Utrechtben nyerte meg a hétvégén az Euroliga-selejtezőjét, ami azért nem kevés erőt vett ki a felekből. Szerdán egyrészt a két csapat a BVSC-hez hasonlóan várta a nemzetközi sorsolást (erről itt számoltunk be), majd a Fabó Éva Sportuszodában bajnoki rangadót vívott.

Bajnoki rangadót, amelyet úgy tűnt, magabiztosan húz majd be a címvédő. Szücs ejtése, Keszthelyi fórgólja, Tóth centergólja, Sevenich megállíthatatlan második centeres melója, a védekezés és Gangl stabilitása 4–0-s előnyt ért a vendégeknek. Sőt ziccerük volt az öthöz is, ám Kiss kapus védett – átellenben pedig Vályi Fanni szépített.

A második negyedben Garda ötösével (kiharcolta Horváth) még közelebb férkőzött Mihók Attila csapata, ám Sevenich villanásával 2–5 állt a táblán. A hazaiak kapus cseréltek, bejött a holland Aarts, akin Csabai lövése ugyan kifogott, ám a folytatásban igencsak elkapta a ritmust. Főleg neki volt köszönhető, hogy lépésről lépésre jött közelebb ellenfeléhez Mihók Attila alakulata, s érte el, hogy Gurisatti, majd Vályi Vanda gólja után újra csak kettő volt közte. Mchunu ajándékozott aztán gólt a vendégeknek, akik kíméletlenül használták ki mindezt, ezzel 7–4-re vezetett az UVSE.

A Dunaújváros mindent megtett, Mahieu kiharcolt, Garda betett egy ötöst, majd Szilágyi talált be, miközben Aarts védte Keszthelyi ötösét. Egyenlíteni nem sikerült a hazaiaknak, sőt a végén Keszthelyi akciógólja mindent eldöntött.

A bajnok így mindkét, egymással döntetlent játszó riválisát (BVSC, Dunaújváros) legyőzte idegenben, öt pont az előnye az élen – hatalmas lépést tett az alapszakasz megnyerése felé.

Figyelem! A hétvégén a Komjádi-uszodában a WATERPOLO.HU NŐi Magyar Kupa négyes döntő következik! A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak 600 fő számára ingyenessé tette a belépést, ugyanakkor a megszokott regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket az adatok felsorolásával (email cím, telefonszám) a regisztracio@waterpolo.hu címre lehetett elküldeni, egy email címről négy ingyen belépő igényelhető.

WATERPOLO.HU Női Magyar Kupa
Négyes döntő, 2017. december 9–10., Budapest, Komjádi-uszoda
Elődöntő – december 9., szombat

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló Diapolo, 12:30 - TV: M4 Sport
FTC–UVSE, 14:00
Döntő – december 10., vasárnap, 17:45

Női ob I., alapszakasz, 9. forduló
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–UVSE 6–8 (1–4, 2–2, 1–1, 2–1)
Gólszerzők:
Garda 2, Szilágyi, Gurisatti, Vályi V., Vályi F., ill. Keszthelyi 4, Szücs, Sevenich, Tóth I., Csabai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE-Margitsziget–RacioNet-Honvéd 13–7 (3–2, 2–2, 4–1, 4–2)
Gólszerzők:
Faragó K. 5, Kurucz 2, Valentin 2, Koppány, Telek, Hajdú, Baksa, ill. Peresztegi 4, Rajkort, Török, Czakó
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC–ZF-Eger 13–7 (3–2, 4–1, 3–1, 3–3)
Gólszerzők:
Kisteleki D. 3, Kövér-Kis R. 3, Vogt 2, Bujka 2, Illés H., Gerendás, Gémes, ill. Ráski 2, Kékesi, Kocsis, Tóth Cs., Somhegyi, Szilágyi Sz.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Hungerit-Szentes–Szegedi Tudományegyetem-Taylor&Nash 11–3 (2–1, 2–2, 4–0, 3–0)
Gólszerzők:
Szabó K. 3, Niu 3, Rybanska 2, Mirshina 2, Hevesi, ill. Lengyel Dominika 2, Rácz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tatabánya–BVSC-Zugló Diapolo 2–14 (1–4, 0–2, 0–3, 1–5)
Gólszerzők:
Balogh E., Ritz, ill. Leimeter 5, Koncz 2, Kele 2, Utassy, Besszer, Farkas T., Kuna, Gyöngyössy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás
1. UVSE 27
2. Dunaújváros 22
3. BVSC 22
4. FTC 18
5. Eger 15 (10 mérkőzés)
6. Szentes 12 (8 mérkőzés)
7. Szeged 9
8. Tatabánya 6
9. UVSE-Margitsziget 3
10. Honvéd 0
Vízilabda hírek
női bajnokság
uvse
dunaújváros