cover image
Egyéb

„Nagyon megdolgoztunk ezért a sikerért!”

2017. december 3. 19:38

A BENU Magyar Kupa megnyerése után érthetően boldog szolnoki edzők és játékosok nyilatkoztak. Petik Attila, az OSC vezetőedzője elismerte, az Eger legyőzése rengeteg energiát emésztett fel, a fináléban pedig a címvédő kíméletlenül kihasználta csapata hibáit.

Mint beszámoltunk róla, a Szolnok harmadszor is megvédte címét, hatodik kupagyőzelmét ünnepelhette, miután a fináléban ellenállhatatlan játékkal 13–4-re győzte le az OSC-t.

A mérkőzés után a két edző és két szolnoki pólós így nyilatkozott.

Kovács István, a Szolnok szakmai igazgatója: „Ez utólag volt könnyű… Nem is úgy készültünk, hogy az lesz. Annak ellenére, hogy nem az edző ült a padon, aki egész évben dolgozik a fiúkkal, ugyanolyan motiváltak voltak a játékosok, mint mindig. Nagyon megdolgoztunk ezért a sikerért! Szakmailag a második negyed végén eldőlt ez a mérkőzés. Nem számítottunk erre, de nagyon örülünk neki. Megyünk tovább, meglátjuk, mi lesz a vége. Kicsit megijedtem én is, hogy kikaptunk Berlinben, de örömteli, hogy abszolút felálltunk abból.”

Petik Attila, az OSC vezetőedzője: „Az elődöntőben rengeteg energiát emésztettünk fel, s akkor két fáradt csapat találkozásából jobban jöttünk ki. Sajnos nem tudtunk frissülni a mai mérkőzésre, hiába beszéltünk át pár dolgot, ez kevés volt így a Szolnok ellen felkészülni. Nagyon elfáradtunk fejben is, rossz döntéseket hoztunk, minden téren – védekezés, támadás, fór-hátrány, lövéshatékonyság – előttünk volt a Szolnok. Ezt könyörtelenül kihasználta ellenünk. Tanulnunk kell ebből is, hogy tavasszal majd komoly mérkőzéseket tudjunk velük játszani.”

Cseh Sándor: „Gratulálok a csapatnak! Nem láttam a meccset, de fantasztikusan kellett játszanunk, ha így nyertünk. Köszönöm a segítséget Kósz Zoltánnak és Kovács Istvánnak. A délelőtti megbeszélésen és az uszodába érkezéskor azt gondoltam, jól játszunk majd és nyerünk, de ilyen különbségre nyilván nem számítottam. Az egész szezon a hullámzásról szól, ez folyamatos munka, amelyben a játékosok óriási partnerek.”

Bátori Bence, a Szolnok három gólt jegyző világbajnok játékosa: „Nagy boldog vagyok, koncentrált, jó játékkal sikerült nyerni. Gratulálok az OSC-nek is, az elődöntőben fantasztikus meccset játszott az Egerrel, ezen a meccsen mi voltunk a jobbak.”

Jansik Dávid, a Szolnok válogatott védője: „Azt kell, hogy mondjam, kicsit könnyebb mérkőzés lett ebből, mint amire számítottunk, ahogy láttuk az OSC-t az első mérkőzésen. Az azonban a csapatunk erejét mutatta, hogy, mennyire komolyan tudtuk venni őket. A szezonban még nem találkoztunk velük, ami kétélű dolog, hiszen az is benne van, hogy nem ismerjük őket, meglepnek bennünket. De jól jöttünk az egészből. A Fradi volt nekünk a kisdöntő úgy érzem, mert talán a Fradit egy fokkal erősebb csapatnak tartom per pillanat, mint az OSC-t. És miután ott sikerült bejutnunk, közelebb is kerültünk a győzelemhez.”

BENU Férfi Magyar Kupa, döntő
A-Híd-OSc-Újbuda–Szolnoki Dózsa 4–13 (1–4, 0–3, 1–3, 2–3)

Komjádi-uszoda, vezette: Székely B., Németh A.

OSC: Bisztritsányi – Brguljan, Kovács G., Hegedüs 1, Erdélyi, Bundschuh, Ubovics. Csere: Gór-Nagy, Randjelovics, Salamon, Seman, Juhász, Tóth M. 3, Barabás (kapus). Vezetőedző: Petik Attila

watch?v=gBYFq0DmpBESZOLNOK: Nagy V. – Gocics, Bátori 3, Zalánki 3, Mezei, Prlainovics 3, Jansik D. Csere: Hangay, Alekszics 1, Younger 1, Csuk 2, Kis G., Fülöp., Kardos (kapus). Edző: Kovács István
Vízilabda hírek
magyar kupa
szolnok
osc
döntő