cover image
Egyéb

UVSE: jó kezdet, jó vég

2017. november 25. 19:19

A címvédő UVSE 7–1-es nagyszünet után kicsit izgulhatott ugyan, mert a BVSC összeszedte magát, de végül magabiztosan, 11–7-re nyert riválisa otthonában.

Meglehetősen érdekes mérkőzés volt. Sokáig, nagyon sokáig úgy nézett ki, az izgalomnak nyoma sem lesz a Szőnyi úton, lévén az UVSE hozta azt a szintet, amit tud, míg a BVSC finoman szólva elmaradt ettől… Petrovics Mátyás csapata a 14. percben szerezte első gólját (Gyöngyössy Anikó harcolt ki egy ötöst, Kuna Szonja lőtte be) – amikor a vendégek már hatnál tartottak. S miután a második negyedben erre még rápakoltak egyet (Szücs Gabriella), s Gangl Edina továbbra is magabiztosan szedte le a labdákat, nagyszünetben 1–7 állt a táblán.

A harmadik negyedben aztán a kapuscserét is végrehajtó BVSC (Doroszlai Vandát Tóth Eszter váltotta) védekezésben is váltott, elől is összeszedte magát, és Farkas Tamara, illetve Leimeter Dóra duplájával két gólra felzárkózott (5–7). Az ötméterest is hibázó (Keszthelyi Rita) vendégeknél a holland Vivan Sevenich gólja hatott nyugtatóan, ám a BVSC folytatta agresszív játékát.

Az utolsó menetben is igyekezett közelebb férkőzni, Farkas Kata góljával meg is tettem, sőt labdája volt a 7–8-hoz – Leimeter lövése a fáról kifelé pattant… Ezt követően villant egyet Keszthelyi, villant egyet Szücs, eldöntve ezzel mindent. A vége 11–7-es UVSE-siker lett.

„Ha úgy játszunk, mint az első félidőben, nem szabad elutazni Padovába, jobb ha itthon maradunk, és elmegyünk egy wellness hétvégére... – kezdte értékelését sokatmondóan Petrovics Mátyás, utalva a jövő heti Euroliga-selejtezőre. – Hátul semmi, szétestünk, elől pedig ment azt őrült kapkodás. Levente gólokat kaptunk, ezt nem engedhetjük meg magunknak. A nagyszünet után megmutattuk, így is tudunk játszani, változtattunk egy-két dolgon, megbeszéltük, ezt a meccset elengedjük, ha 7–7 lesz, majd akkor beszélünk róla… Összeszedtük magunkat, a kapuscsere tervezett volt, megindultunk, volt türelmünk, megtaláltuk az UVSE gyengéit. Meg kell néznem, miért kaptuk a hátrányokat, rendbe kell tenni az emberhátrányos védekezésünket.”

Kollégája, Benczur Márton érthetően elégedettebben nyilatkozott: „Ami fontos volt, hogy az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést. Jó volt a védekezésünk, jó volt a kapusteljesítményünk. A harmadik negyed elején a BVSC megmutatta, nem szabad soha lebecsülni, akármennyi az eredmény. Egy-két hibát elkövettünk, hiába beszéltük meg, hogy nem szabad, mindenesetre a végeredmény minősít. Örülök, hogy amit felépítettünk, végül tartani tudtuk a végére is.”

Így már csak az UVSE százszázalékos, de egy meccsel kevesebbet játszva második a tabellán. Élen a 22 pontos, Szentesen a második negyed 5–1-nek köszönhetően 11–8-ra nyerő Dunaújváros. Az FTC Szegeden nyert magabiztosan, az Eger a hatgólos Somhegyi Noémi vezérletével győzte le magabiztosan az UVSE-Margitszigetet, a Tatabánya pedig a Honvéd otthonából hozta el a pontokat.

Női ob I., alapszakasz, 8. forduló
BVSC-Zugló Diapolo–UVSE 7–11 (0–4, 1–3, 4–1, 2–3)
Gólszerzők:
Farkas T.2 , Leimeter 2, Kuna 2, Farkas K., ill. Keszthelyi 3, Tóth I. 2, Szücs G. 2, Sevenich 2, Parkes, Kiss E.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–Tatabánya 7–9 (1–1, 2–4, 3–1, 1–3)
Gólszerzők:
Peresztegi 3, Bálint R. 2, Bors, Rajkort, ill. Ádám E. 2, Bicskei 2, Ritz, Tátrai, Szellák, Zantleitner N., Jenei
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger–UVSE-Margitsziget 16–3 (3–0, 4–2, 4–0, 5–1)
Gólszerzők:
Somhegyi 6, Ráski 4, Games 3, Miklós R. 2, Kocsis, ill. Lehoczky, Valentin K., Farakó K.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Hungerit-Szentes–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 8–11 (3–2, 1–5, 2–2, 2–2)
Gólszerzők:
Mirshina 4, Hevesi 2, Dias Melani 2, ill. Szilágyi 3, Garda 3, Gurisatti 2, Huszti, Vályi V., Vályi F.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szegedi Tudományegyetem-Taylor&Nash–FTC 4–11 (2–4, 1–2, 0–2, 1–3)
Gólszerzők:
Lengyel Dominika 2, Kádár, Rácz, ill. Kisteleki D. 4, Bujka 3, Kövesdi 2, Vogt, Muzsnay
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás
1. Dunaújváros 22
2. UVSE 21 (7 mérkőzés)
3. BVSC 19
4. FTC 15 (108–57)
5. Eger 15 (72–79)
6. Szentes 9 (7 mérkőzés, 67–56)
7. Szeged 9 (64–82)
8. Tatabánya 6
9. UVSE-Margitsziget 0 (47–126)
10. Honvéd 0 (33–149)
Vízilabda hírek
női bajnokság
uvse
BVSC