cover image
Egyéb

Szezonnyitó csapatbemutató: Honvéd-POLO

2013. október 4. 16:39

A hétvégén elrajtol a női OB I.-es bajnokság. Bemutatjuk a csapatokat. Nyolcadik rész: Honvéd POLO.

Ma már csak a Szentes az a csapat az élvonalbeli női bajnokságban, ahol nem játszik olyan pólós, aki a POLO Sport Klub nevelése.

A csapat most is kettős érzésekkel készülhetett a szezonra, hiszen három játékos is távozott. Közülük kétségtelenül Garda Krisztina a legnagyobb név, ő Barcelonában a felnőtt válogatottal világbajnoki bronzérmet szerzett, Dunaújvárosban folytatja. De eligazolt Leimeter Dóra (a BVSC-be) és Kövesdi Vivien is (az UVSE-hez), mindketten utánpótlás-válogatottak.

Három olyan játékos is újra vízbe száll, akik korábban a klub saját nevelésű pólósai voltak, visszatér a csapatba Kling Szandra, Szívós Palóma és Kiss Alexandra Erzsébet.

A Polo Sport Klub főleg női vonalon erős, több mint ötvenen pólóznak a lányok közül, de van már fiú előkészítő csoportja is a klubnak. A meccseket továbbra is a Hajós Alfréd Uszodában játsszák majd.

Vélemény – Rottler Antal, vezetőedző:

„Igen, sokan azt gondolhatják, hogy gyengébb lett a keret a három meghatározó játékos távozásával, ugyanakkor mégsem gyengültünk, mert edzésmorálban és felfogásban nagyot léptünk előre, a régi-új játékosokkal ebben a tekintetben erősödtünk. Ez Klink Zoltán Zogának, a felnőtt válogatott erőnléti edzőjének köszönhető, ő segít az edzések megtervezésében.

A három korábbi játékosunk visszatérése pozitívum, és az is, hogy a gyerekcsapattól felhoztuk két nagy tehetségünket, Ármai Zitát és Magyari Aldát. Mindketten 2000-es születésű játékosok, de hatalmas tehetségek, már a korosztályos válogatottak edzői is feljegyezték a nevüket, nem véletlen. Szívesen adjuk őket a válogatottaknak, de a klubjukba nem adjuk.


A célunk a négy közé jutás, ami nem biztos, hogy könnyen realizálható, de ezt tűztük ki magunk elé, mindent meg is teszünk majd ezért.”


A Honvéd-POLO játékoskerete a 2013-14-es szezonra:

Varga Krisztina, Kling Szandra, Szívós Palóma, Kiss Alexandra Erzsébet, Dombrádi Fruzsina, Ráduly Fanni, Kerecsen Fanni, Magyari Alda, Ármai Zita, Ó-Nagy Orsolya, Gazsovits Alexandra, Konrád Vivien, Kerekes Eszter, Varga Nikolett, Szűcs Petra, Hlengiwe Mchunu
Vízilabda hírek
honvéd polo
rottler antal