cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság, B-csoport: csúcsmeccs a Nyéki-uszodában

2017. november 17. 21:10

Az OSC–Eger rangadót az MVLSZ csatornáin (web, facebook) élőben közvetítjük!

Várható volt, hogy a Hannover elleni végjátékra igyekeznek az OSC-ben hasznot húzni. Jól jelzi mindezt, hogy a klub facebook-oldalán 24 órával az Eger elleni mérkőzés előtt az emlékezetes Bajnokok Ligája parti hajráját posztolták újra, merthogy a szurkolóikkal közösen ugye minden sikerülhet. Petik Attila persze óvatosabb, tudja, a németek elleni hibák az egriek ellen aligha férnek bele, ugyanakkor a vezetőedző tudja, a hajrá valóban még inkább összekovácsolta a csapatot.

Az OSC nagy menetben van, amit a hevesiek igyekeznek is kihasználni – már ami az elemzéseket illeti. Mert miként Dabrowski Norbert, az Eger szakvezetője a klub honlapján nyilatkozta: „Abból a helyzetből szerencsések vagyunk, hogy mivel ellenfelünknek selejtezőt kellett játszania a Bajnokok Ligájában, és a mérkőzéseik többségét közvetítette a televízió, így könnyebben fel tudtuk mérni az erejét. Ettől függetlenül nem mondanám, hogy tökéletes lett volna a felkészülésünk, mivel a hét középig a különböző válogatottaknál volt a keret többsége, és csak szerda estétől vagyunk újra együtt. Azóta három közös edzés telt el, tehát a Recco-meccs óta valóban nem sokat tudtunk az OSC-vel foglalkozni. Már csak ezért is kíváncsian várom, mire lesz ez elég egy nagyjából hasonló játékerőt képviselő riválissal szemben. Mindezektől függetlenül mi továbbra is a saját játékunkat szeretnénk erőltetni, hogyha pedig ez sikerül, akkor semmi mással nem kell foglalkoznunk.”

A csoportban még két mérkőzést rendeznek szombaton: a jól szereplő Tatabánya a Szentes ellen igyekszik 10 pontra feltornászni magát, míg a Miskolc a nyeretlen Szegedet fogadja a győzelem reményében. A mérkőzések az 1948-as londoni olimpia ezüstérmes csapatának 92 évesen elhunyt játékosa, Holop Miklós emléke előtt adózva egyperces gyászszünettel kezdődnek. A Pécs–Honvéd találkozót a vendégek japán túrája miatt november 29-re halasztották.

E.ON férfibajnokság, alapszakasz, 7. forduló, B-csoport
2017. november 18., szombat

Tatabánya–Metalcom-Szentes, 16:00
A-Híd-OSC-Újbuda–ZF-Eger, 19:00 – ÉLŐ STREAM AZ MVLSZ OLDALAIN (web, facebook)
PannErgy-Miskolc–ContiTech-Szeged, 19:00

A PVSK-Mecsek Füszért–RacioNet-Honvéd mérkőzést november 29-én játsszák.

Az állás
1. Eger 18
2. OSC 15
3. Honvéd 12
4. Miskolc 9
5. Pécs 7 (49–53)
6. Tatabánya 7 (37–57)
7. Szentes 3
8. Szeged 0
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság