cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Fókuszban már Hollandia

2017. november 16. 16:26

Női válogatottunk 17-es kerettel kezdte meg ma a közvetlen felkészülést a keddi, utrechti Világliga-meccsre.

Szerdán még bajnoki meccsen igyekeztek bizonyítani (közülük tizenegyen ugrottak medencébe a 7–7-es döntetlent hozó Dunaújváros–BVSC derbi, amelyről Bíró Attila csak annyit mondott: „Remek színvonalú, jó kis meccs volt!”, szerdán azonban már a válogatottnál volt jelenésük. Avagy 17-en reménykedhetnek abban, hogy bekerülnek az utazó keretbe, és kedden Utrechtben ott lehetnek a vízben a hollandok elleni Világliga-nyitányon.

„Ráhangolódó edzéssel kezdtünk, majd vasárnapig elsősorban a taktika lesz műsoron, végigvesszük, hogy mit is szeretnék játszani majd Hollandiában” – fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány, aki az utazásig hét vízi- és két szárazföldi edzést vezényel le majd stábjával.

A keret egyben, mindenki edzésre jelentkezett, a hangulat jó – erről pénteken délelőtt a média munkatársai is meggyőződhetnek, sajtónyilvános edzésen vesz részt ugyanis a társaság.

Női válogatott - 17-es keret a Hollandia elleni mérkőzésre
Kapusok: Kasó
Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes), Magyari Alda (Póló SC)
Mezőnyjátékosok: Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Mchunu Hlengiwe (Dunaújváros), Parkes Rebacca (UVSE), Rybanska Natasa (Szentes), Szücs Gabriella (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (Dunaújváros)
 
Világliga, nők
Spanyolország, Magyarország, Hollandia, Oroszország

1. forduló: 2017. november 21., Hollandia-Magyarország
2. forduló: 2017. december 19. , Magyarország -Spanyolország
3. forduló: 2018. január 30., Magyarország-Oroszország
4. forduló: 2018. február 27., Magyarország-Hollandia
5. forduló: 2018. március 27., Spanyolország-Magyarország
6. forduló: 2018. május 1., Oroszország-Magyarország

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila