cover image
Egyéb

Parázs csata, szép gólok, izgalmak és döntetlen a női rangadón

2017. november 15. 20:20

A Dunaújváros–BVSC mérkőzés nagy fordulatok után 7–7-es döntetlent hozott. A két csapat veretlen maradt, viszont így már csak az UVSE százszázalékos.

A 7. fordulóval folytatódott a női bajnokság – ezzel együtt elérkeztünk az első csúcsrangadóhoz. Dunaújvárosban a hibátlan hazaiak a szintén százszázalékos BVSC-vel csaptak össze, a mérkőzés rangját jelezte, hogy az M4 Sport élőben közvetített.

A hazaiak rögvest magukhoz ragadták a kezdeményezést, Gurisatti Gréta pillanatok alatt két gólt is jegyzett: fórban középről lőtt a kapuba, majd a balszélről volt eredményes. Ki gondolta volna ekkor, hogy a Dunaújváros 12 percig nem talál majd a kapuba? Pedig így történt. A BVSC remekül védekezett, Doroszlai Vanda jól védett, így pedig nem csak egyenlíteni tudott, hanem a vezetést is átvette a vendégcsapat, amelyben ezen periódusban jól érévnyesült a válogatottba is meghívott Gyöngyössy Anikó centermunkája. Farkas Tamara és Kuna Szonja „tett be” egy fórt, majd a második menetben Leimeter Dóra villant.

A házigazda említett gólcsendjét Szilágyi Dorottya törte meg emberelőnyben, ám a menet végén Farkas Tamara harcolt ki egy ötöst, amelyet Leimeter váltott gólra, így 3–4 állt a nagyszünetben a táblán. Fordulás után sem változott egy ideig a játék képe: a két Vanda csatáját Doroszlai nyerte, hiszen védte Vályi ziccerét, majd Máté Zsuzsanna távolija akadt be a túloldalon. Sőt a BVSC-nek aztán a 6–3-hoz is volt labdája, ám nem jött be a fór megjátszása – helyette átellenben Hlengiwe Mchunu lőtt gólt, így lett 4–5. Nem mindegy…

A védekezést (úgynevezett „japán szoros”) és kapust (a holland Laura Arts helyett Kiss Alexandra) váltó újvárosiak ellen nem találták a rést a zuglóiak, a nagy csatában néha tanácstalannak tűntek, ezt kihasználva aztán a negyedik negyedben két Szilágyi-góllal átvette a vezetést Mihók Attila csapata. Igen ám, de a vendégek nem törődtek ebbe bele, varázsütésre ők fordítottak – két varázslatos góllal: Máté átlövése és Kuna távoli, felettébb rafinált ejtése ért gólt. Akciógólt!

A nagy hirigben erre Horváth Brigitta válaszolt szintén akcióból, lüktető, izgalmas volt a parti. Petrovics Mátyás időt kér a végén, nem döntetlenre, győzelemre játszott, ám ez végül nem jött össze. A válogatott kerettagokkal felálló felek első szezonbeli rangadója pontosztozkodással ért véget.

„Nagyon nehéz dolgunk lesz ebben az évben is. Mindkét csapat győzni szeretett volna, ennek megfelelően játszott. A meccs hajrája előtt két góllal vezetett a BVSC, jobb átlövő teljesítményt nyújtott ellenfelünk, könnyebben visszazárt védekezésben. Erősebb játékosokból áll, nehezen törtünk fel a védekezését, nehezen kerültünk gólhelyzetbe. A negyedik negyedre ez megváltozott, védekezést váltottunk, ekkor már jobban érvényesült a gyors vízilabdánk, gólokat tudtunk szerezni” – értékelt Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője.

„Pici hiányérzetem van. Amikor a Dunaújváros átvette a vezetést, visszajöttünk a meccsbe, ennek örülök, ám elkerülhető góllal egyenlítettek, olyan góllal, amit nem kaphatunk ezen a szinten. Összességében azt mondhatom, hogy a meccs összképe alapján a döntetlen igazságosnak mondható” – fogalmazott Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője.

A két csapat veretlen maradt, viszont így már csak a Honvédot 19–4-re legyőző UVSE százszázalékos. Az Eger Tatabányán nyert magabiztosan, a Szeged az UVSE Margitsziget otthonából hozta el a pontokat. A 20 órakor kezdődő népligeti mérkőzésen jól tartotta magát ezúttal is a Szentes, ám az FTC a jól védő, ötméterest is hárító Kasó Orsolya vezérletével 8–6-ra nyert.

Női ob I., alapszakasz, 7. forduló
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló 7–7 (2–2, 1–2, 1–1, 3–2)
Gólszerzők:
Szilágyi 3, Gurisatti 2, Mchunu, Horváth B., ill. Leimeter 2, Kuna 2, Máté 2, Farkas T.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE Margitsziget–Szegedi Tudományegyetem Taylor&Nash 8–14 (3–3, 1–4, 3–4, 1–3)
Gólszerzők:
Faragó K. 3, Lantos 2, Gálicz, Baksa, Forgács, ill. Lengyel Dominika 6, Árkossy 3, Bell 3, Rácz 2
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tatabánya–ZF-Eger 3–10 (1–1, 0–3, 0–3, 2–3)
Gólszerzők:
Ritz 2, Tátrai, ill. Somhegyi 2, Tóth Cs. 2, Games 2, Kocsis, Ráski, Szűcs, Molnár
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE–RacioNet-Honvéd 19–4 (4–1, 6–0, 4–2, 5–1)
Gólszerzők:
Parkes 4, Csabai 4, Szücs 2, Sevenich 2, Kiss E. 2, Pap M. 2, Pap M., Gyárfás, Mucsy, ill. Rajkort 3, O-Nagy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC–Hungerit-Szentes 8–6 (2–2, 2–1, 2–1, 2–2)
Gólszerzők:
Kövesdi 2, Kövér-Kis 2, Kisteleki D., Illés H., Gerendás, Gémes, ill. Niu 2, Hevesi, Brávik, Kudella, Dias Melani
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás
1. Dunaújváros 19 (112–39)
2. BVSC 19 (92–39)
3. UVSE 18 (6 mérkőzés)
4. FTC 12 (97–53)
5. Eger 12 (56–76)
6. Szentes 9 (6 mérkőzés, 59–45)
7. Szeged 9 (60–71)
8. Tatabánya 3
9. UVSE Margitsziget 0 (44–109)
10. Honvéd 0 (26–140)
Vízilabda hírek
női bajnokság
uvse
BVSC
ftc
dunaújváros