cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Ők készülhetnek a hollandok ellen

2017. november 13. 15:03

Bíró Attila 17-es keretet hirdetett a jövő heti, utrechti Világliga-nyitányra.

Miként Bíró Attila már többször is hangsúlyozta, a csapatépítés fázisát éljük, keresi-kutatja azokat a játékosokat, akik szerepet kaphatnak akár most, akár a közeljövőben, mindenki megkapja a lehetőséget a bizonyításra. Október utolsó napjain egy fiatal keretnek tartott edzéseket és edzőmeccset az Európai Szuperkupára készülő UVSE elleni – nos, a szövetségi kapitány továbbra is kíváncsi az akkori meghívottak teljesítményére. Így nem meglepő, hogy a jövő heti, hollandok elleni idegenbeli Világliga-nyitányra készülő keretében ismét ott vannak az előző tréningeken tesztelt hölgyek – melléjük a válogatott standard játékosát, Szücs Gabriellát, illetve a BVSC-ben a bajnoki és kupameccseken bizonyító centert, Gyöngyössy Anikót hívta meg.

„Az ő esete is bizonyítja, valóban megkapja a lehetőséget, minden keretben lehetnek esetleg nem várt nevek. Jól játszik a klubjában, most megnézzük, mire megy a válogatottban. Aztán hogy ott lesz-e az utazó csapatban, majd kiderül az edzések után – indokolta meg Gyöngyössy Anikó meghívását Bíró Attila. – Csütörtökön kezdjük az edzéseket, a hétfői utazásig hét vízi és két szárazföldi tréning szerepel a programban.

Hír még a női válogatott háza tájáról, hogy december 19-én a Hajós-uszodában vívja a Spanyolország elleni első hazai Világliga-mérkőzést.

Női válogatott keret a Hollandia elleni mérkőzésre (2017. november 21.)
Kapusok: Kasó
Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes), Magyari Alda (Póló SC)
Mezőnyjátékosok: Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Mchunu Hlengiwe (Dunaújváros), Parkes Rebacca (UVSE), Rybanska Natasa (Szentes), Szücs Gabriella (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Világliga, nők
Spanyolország, Magyarország, Hollandia, Oroszország

1. forduló:
2017. november 21., Hollandia–Magyarország
2. forduló: 2017. december 19., Magyarország–Spanyolország
3. forduló: 2018. január 30., Magyarország–Oroszország
4. forduló: 2018. február 27., Magyarország–Hollandia
5. forduló: 2018. március 27., Spanyolország–Magyarország
6. forduló: 2018. május 1., Oroszország–Magyarország
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga