cover image
Egyéb

Szezonnyitó csapatbemutató: Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas

2013. október 3. 16:27

A hétvégén indul a női OB I.-es bajnokság. Bemutatjuk a csapatokat. Ötödik rész: Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas.

A tavalyi bajnokság 5. helyezettje, a Szeged szinte ugyanazzal a csapattal vág neki a szezonnak, mint tavaly. A mag együtt maradt, és ez előny lehet, a bajnokság elején bizonyosan.

Tóth Petra távozott csak a szegediektől, ő Bordeaux-ban, Franciaországban folytatja pályafutását. Érkezett a Honvéd csapatától három nagyon fiatal pólós, Balogh Emília, Doktor Márta és Kocsis Szabina.

Vannak kuriózumok is, például a Szeged két talán legmeghatározóbb játékosa egy testvérpár. Dalmády Szandra és Dalmády Petra is doktor, mindketten dolgoznak már (egy klinikán és egy gyógyszertárban), ebben is kivételek, hiszen a többiek még tanulnak.

Ráadásul mindketten remek élményekkel gazdagodtak a nyáron, hiszen az Universiadén második helyezett magyar válogatott tagjai voltak, csakúgy, mint Árkosy Lilla. Az ifi Eb-n, Isztambulban egyébiránt Miklós Dóra ízlelgette a nemzetközi mezőnyt, és szerezte meg a csapattal az 5. helyet.

Aztán ott van a három Lengyel lány: Anett és Dominika ikrek, de testvérük Dorottya is – egyedüli az élvonalbeli női mezőnyben, hogy három testvér játsszon egy csapatban.

A csapat tehát színes, lelkes, így a játékuk is kellemes lehet. 

Vélemény – Lakó Gábor, vezetőedző:

„Lillán mindenképp látszik, hogy fel van dobva, nagyon lelkes a nyári történések után, ennek remélem, hasznát vesszük. Szerencsére együtt maradt a csapat magja, és zökkenőmentes volt az alapozásunk is. A hazai rendezésű felkészülési tornán a velünk hasonló játékerőt képviselő csapatokkal játszottunk, meg is nyertük a viadalt. Múlt héten aztán beköszöntünk Dunaújvárosba, három nagyon erős csapattal játszottunk, fel tudtuk legalább mérni, hogy hol tartunk.

A célunk az, hogy a nyerhető mérkőzéseket megnyerjük, a többiek ellen pedig periódusokat szeretnénk nyerni. A hétvégén a Dunaújvárossal kezdünk, a bajnokság egyik nagy esélyesével. Nagyon készülünk, de tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de részsikerekben bízunk."


A Szegedi Vízmű játékoskerete a 2013-14-es szezonra:

Jankovics Eszter, Tóth Eszter, Szikora Enikő – kapusok

Árkosy Lilla, Balogh Emília, dr. Dalmády Petra, dr. Dalmády Szandra, Doktor Márta, Farkas Petra, Kecskés Kinga, Kocsis Szabina Lázár Fanni, Lengyel Dorottya, Lengyel Anett, Lengyel Dominika, Miklós Dóra, Vidovics Kata - mezőnyjátékosok
Vízilabda hírek
szeged