cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Keretedzések, válogatott–UVSE parti

2017. október 19. 17:08

Bíró Attila október 30-31. között három edzést tart a megnevezett 15 játékosnak, akik közül hiányoznak többek között az Európai Szuperkupa-meccsre (november 4., Komjádi uszoda) készülő UVSE klasszisai. De őket is láthatja majd a kapitány, hiszen a válogatott edzőmeccset vív az UVSE-vel.

A sűrű versenynaptárban Bíró Attila is talált egy kis lyukat, s a klubokkal egyeztetve október 30-31-én edzéseket tart a megnevezett játékosoknak. A szövetségi kapitány 15 pólóst hívott meg a világbajnokság utáni első keretébe – a névsort honlapunknak így kommentálta: „Az UVSE-ből ezúttal csupán Parkes Rebeccát hívtam meg, aminek az az oka, hogy a csapat november 4-én Európai Szuperkupa-meccset vív az Euroliga-győztes orosz Kirishivel, ami mégsem mindennapi esemény. Viszont így sem esnek ki a lányok a látókörömből, hiszen a most megnevezett válogatott kerettel október 31-én, kedden edzőmeccset vívunk a Komjádi uszodában!”

A kétnapos program tehát majd október 30-án, délután kezdődik, majd másnap egy edzés és egy edzőmeccs szerepel a programban. A megnevezett 15 játékos közül hárman nem edzettek még Bíró Attilával: a válogatottban már korábban bemutatkozó Vályi Vanda, illetve a teljesen újonc Mchunu Hlengiwe és az állampolgárságot megkapó Rybanska Natasa.

„Ahogy korábban említettem, van egy 22-23-as lista, akik közül mindenkit meg szeretnék nézni – tette hozzá Bíró Attila. – A rotálásra ebben a szezonban még inkább indokolt, mint korábban, egyrészt az Európa Kupával megduplázódott meccsszám miatt, másrészt az esedékes fiatalítás miatt, és arról sem feledkezzünk meg, hogy a klubok nemzetközi meccseit is figyelembe veszem. Sok fiatal kap majd szerepet éles meccseken, talán olyanok is, akik Tokióra még nem lesznek úgymond készen, ám a magyar női vízilabda érdeke azt kívánja, hogy már most lehetőséget kapjanak. Természetesen az elmúlt időszak válogatott játékosai is képben vannak, ami biztos, a visszavonult Bolonyai Flórára és a válogatott búcsúját bejelentő Takács Orsolyára nem számíthatok.”

Női válogatott összetartás – 2017. október 30-31.
A meghívottak
Kapusok: Kasó
Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes), Magyari Alda (Póló SC)
Mezőnyjátékosok: Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Mchunu Hlengiwe (Dunaújváros), Parkes Rebacca (UVSE), Rybanska Natasa (Szentes), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
keret