cover image
Egyéb

Most már tény: BL-főtáblán az OSC!

2017. október 18. 20:14

A volgográdi 14–7 után otthon sem hibázott Petik Attila csapata: 12–7-re nyert, így kettős győzelemmel kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája főtáblájának A-csoportjába.

A 14–7-es kinti győzelem után „csak” be kellett húznia az immáron kötelezőt az OSC-nek. Petik Attila vezetőedző ezúttal Gór-Nagy Miklósnak és Tóth Mártonnak adott pihenőt, így ők a lelátóról nézhették az eseményeket. Így azt, hogy a csapat – mint tette azt idegenben is – rögvest magához ragadta a kezdeményezést, Drasko Brguljan és Juhász Zsolt góljaival két és fél perc alatt megtoldotta kettővel az előnyt.

Az alaphang megvolt tehát, innen már „csupán” nyugodtan végig kellett menni az úton – mindezt úgy tette a társaság, hogy hátul stabilan tartotta magát, elől pedig igyekezett látványosra is venni a figurát.

A különbséget ezúttal is érezni lehetett a felek között, mindazonáltal talán nem túlzás az állítás: már igencsak vigyáztak magukra és egymásra a vízben az urak… Mindenki tudta, ez a meccs már nem dönt semmiről, az oroszországi ugyanis mindent eldöntött szombaton…

MVLSZ_OSC_Volvograd_ffi_20171018_Madar_David_102.jpgA nyugodt mederben zajló találkozó - amelyen Barabás Botond jól védett - 12–7-es OSC győzelemmel ért véget. Mindez azt jelenti, hogy az OSC kettős győzelemmel, magabiztosan jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, annak is az A-csoportjába, a Dinamo Moszkva (orosz), a Jug Dubrovnik (horvát), a CNA Barceloneta (spanyol), az Olympiakosz Pireusz (görög) a Waspo Hannover (német), a Partizan Beograd (szerb) és a selejtezőből szintén feljutó AN Brescia (mellé). Az együttes a jövő heti rajton Belgádban ugrik majd medencébe.

„Fárasztó sorozaton vagyunk túl, a selejtezők közben voltak bajnoki, Magyar Kupa-selejtező. Fáradtak vagyunk, de ezekből a győzelmekből könnyebben töltődik az ember. Amikor tudunk, pihentetünk játékosokat, folyamatosan forgatjuk őket, hogy a hosszú sorozatban mindig mindenki százszázalékosan tudja odatenni magét a szerda-szombat ritmusban. Talán papíron a főtáblán a másik csoport a könnyebb, de ez van, erre kell felkészülni, a Marseille elleni vereséggel erre az ágra kerültünk. A fiatal Partizan ellen kezdünk, jó, lendületes csapat, nehéz meccs lesz. De előtte vár ránk egy pécsi bajnoki fellépés, ami szintén fontos, majd Belgrád után Miskolcra megyünk. Ez a hárommeccses idegenbeli sorozat fontos állomás, ha ezeket nyerjük, akkor fújhatunk egyet, és akkor teljesítettünk egy részcélt” – értékelt Petik Attila vezetőedző.

MVLSZ_OSC_Volvograd_ffi_20171018_Madar_David_100.jpg Férfi Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör – a főtáblára jutásért, 2. mérkőzések
A-Híd-OSC-Újbuda–Spartak Volgograd (orosz) 12–7 (4–2, 1–0, 4–3, 3–2)
Gólszerzők:
Randjelovics 3, Brguljan 2, Kovács G. 2, Ubovics 2, Kolozsi, Juhász, Szabó B., ill. Khalturin 3, Ashaev 2, Shaikhutdinov, Kiselev
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: OSC, kettős győzelemmel (26–14)

Sintez Kazan (orosz)–AN Brescia (olasz) 8–7
Továbbjutott:
Brescia (18–17)

Jadran Hercegnovi (montenegrói)–CN Marseille (francia) 9–7
Továbbjutott:
Jadran Hercegnovi, kettős győzelemmel (16–13)

CN Sabadell (spanyol)–Crvena Zvezda (szerb) 11–8
Továbbjutott:
CN Sabadell (17–14)

A Spartak Volgograd, a Sintez Kazan, a CN Marseille és a Crvena Zvezda az Euro Kupa negyeddöntőjében folytatja. A sorsoláson majd a második selejtezőkörből továbbjutókkal, a Ferencvárossal, a Veronával, a Jadran Splittel és a Miskolccal párosítják össze ezeket a csapatokat.

A BAJNOKOK LIGÁJA FŐTÁBLÁJA
A-csoport:
Dinamo Moszkva (orosz), Jug Dubrovnik (horvát), CNA Barceloneta (spanyol), Olympiakosz Pireusz (görög), Waspo Hannover (német), Partizan Beograd (szerb), A-Híd-OSC-Újbuda, AN Brescia (olasz)
B-csoport: Steua Bucuresti (román), ZF-Eger, Szolnoki Dózsa, Spandau 04 Berlin (német), Pro Recco (olasz), AZC Alphen (holland), CN Sabadell (spanyol), Jadran Hercegnovi (montenegrói)

1. FORDULÓ, OKTÓBER 25.
A-csoport

Dinamo Moszkva–Jug Dubrovnik
CNA Barceloneta–Olympiakosz Pireusz
Waspo Hannover–AN Brescia
Partizan Beograd–A-Híd-OSC-Újbuda
B-csoport
Steua Bucuresti–ZF-Eger
CN Sabadell–Szolnoki Dózsa-Közgépé
Jadran Hercegnovi–Spandau 04 Berlin
Pro Recco–AZC Alphen
Vízilabda hírek
bl
Bajnokok Ligája
osc