cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

Máltán elkészült a Világliga menetrendje!

2017. október 17. 21:58

Vb-ezüstérmes férficsapatunk Spanyolországgal és Hollandiával, Európa-bajnok női együttesünk pedig Spanyolországgal, Hollandiával és Oroszországgal került egy csoportba.

Miként a helyszínen tartózkodó dr. Molnár Tamás tájékoztatta honlapunkat, Máltán, egy FINA-ülésen elkészítették az idei Világliga-sorsolását.

A férfiaknál végül 9 csapat nevezett a kontinensről – Märcz Tamás együttese Spanyolországgal és Hollandiával került szembe, velük vív oda-vissza mérkőzéseket. A győztes kerül a Szuperdöntőbe.

„Először is rögzíthetjük, nem kell a világvégére utaznunk... – mondta gyorsértékelésében Märcz Tamás, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya, aki a jövő heti kétnapos válogatott edzésekre a Miskolc franciaországi Euro Kupa-túrája során szemsérülést szenvedett Vadovics Viktor helyett kedden reggel a Honvéd ifjú pólósát, Gyárfás Tamást hívta meg. – Örülök, hogy a spanyolok ellen játszhatunk, egyből látjuk majd, hogy az Európa-bajnokság házigazdája milyen lehet az évben – várhatóan visszatér hozzájuk Perrone, így a folyamatosan fejlődő fiatalokkal jó kis csapatot alkotnak majd. A hollandokat az Universiade-n láttam, fizikailag erős, szintén fejlődő csapatról van szó. Összességében elmondható, esélyünk van a csoportelsőségre, a Szuperdöntőbe jutásra. Négy jó meccset várok, amelyeken elsődleges szempont lesz, hogy sok játékost ki tudjunk próbálni, a fiatalok tapasztalatokat szerezzenek, az évközi összetartásoknak ezzel meglegyen a hivatalos jellege. Megfelelő alap lehet erre is ez a négy találkozó. Ezekhez csatlakozik majd az Európa Kupa, így megfelelő évad elé nézünk. Az, hogy az eredeti tervekkel ellentétben három helyett két ellenfelünk lesz, kicsit könnyíti a klubok helyzetét, kevésbé lesznek túlterhelve a játékosok. Az, hogy a kieső napokat üresen hagyjuk, vagy esetleg edzéseket, hivatalos meccseket hozzunk össze, az elkövetkezendő időszakban átbeszéljük, ehhez látnunk kell majd a pontos menetrendet.”

VB_NED_HUN_noi_20170720_Madar_David_025.jpgA nőknél négyen neveztek Európából, négy erős alakulat: Bíró Attila csapata Spanyolországgal, Hollandiával és Oroszországgal csatázik – az oda-visszavágós körmérkőzések után az első három szerez jogot a Szuperdöntőben való indulásra.

„A lehető legjobb, így van értelme szerepelni a világligában! Örülök, hogy az előzetes hírekkel ellentétben a spanyolok is indulnak. Csak ilyen komoly, világszinten is a legerősebb csapatok ellen tudjuk majd felmérni, hol tart a fiatalok fejlődése, hol tart az Eb-re készülő, újjáalakuló válogatott. Egyik ellenfelünket sem kell bemutatni, az európai vízilabda krémje selejtez majd egymással az első három továbbjutó helyért, amiben természetesen ott szeretnénk lenni” – kommentálta a híreket Bíró Attila, női válogatottunk szövetségi kapitánya.

Világliga
Férfiak
A-csoport:
Szerbia, Montenegró, Románia
B-csoport: Oroszország, Horvátország, Németország
C-csoport: Magyarország, Spanyolország, Hollandia
 
A magyar csapatok FINA által tervezett (még nem véglegesített) meccsprogramja a forgatási táblázat szerint a következők szerint alakul: 

1. forduló: 2017. november 14. Magyarország szabadnapos

2. forduló: 2017. december 12. Hollandia - Magyarország

3. forduló: 2018. január 16. Magyarország - Spanyolország

4. forduló: 2018. február 13. Magyarország szabadnapos

5. forduló: 2018. március 20. Magyarország - Hollandia

6. forduló: 2018. április 10. Spanyolország - Magyarország

A férfiaknál a Szuperdöntőben Európát négy csapat képviseli, a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.


Nők
Spanyolország, Magyarország, Hollandia, Oroszország

1. forduló: 2017. november 21. Hollandia - Magyarország

2. forduló: 2017. december 19. Magyarország - Spanyolország

3. forduló: 2018. január 30. Magyarország - Oroszország

4. forduló: 2018. február 27. Magyarország - Hollandia

5. forduló: 2018. március 27. Spanyolország - Magyarország

6. forduló:
2018. május 1. Oroszország - Magyarország

A hölgyeknél informális hírek szerint három csapat jut tovább. Amint erről a FINA hivatalosan tájékoztataja a Magyar Vízilabda Szövetséget, nyilvánosságra hozzuk!


A férfi- és a női válogatottak hazai Világliga mérkőzéseinek helyszínei szervezés alatt állnak.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott
világliga
férfiak
nők