cover image
Egyéb

Férfi Euro Kupa: nyolc között a Miskolc is!

2017. október 15. 10:18

Míg a Ferencváros-PQS Waterpolo alakulata a Népligetben vívta ki az Euro Kupa nyolc legjobb csapata közé jutást, addig a PannErgy-Miskolc együttese Franciaországban kvalifikálta magát a negyeddöntőbe. A miskolciak két döntetlennel és egy győzelemmel zárták háromnapos viadalt, melynek Aix en Provence adott otthont.


Fotó: PannErgy Miskolc

Fotó: PannErgy Miskolc


Sike József csapata pénteken este, az első mérkőzés félidejére magabiztosan, 8-4-re elhúzott, ám a térfélcsere után megrázta magát az olasz Verona, és hat másodperccel a lefújás előtt kiegyenlített (11-11).
 
Nem volt ez másképp a szombat esti) találkozón sem, melyen a magyar küldöttség a házigazda Pays D'Aix gárdájával nézett farkasszzemet. A miskolciak 10-6-ra is vezettek már, mikor a franciák utolérték őket, 11-11, majd az MVLC Szasa Misics vezérletével, Berta József és Alex Bowen góljaival képesek voltak újból ellépni ellenfelüktől, 13-11-re ismét vezettek. Azonban hiába volt már hátra csak 46 másodperc, újfent elvesztettek egy pontot. A Szegedről jól ismert Milos Vukicsevics 22, a Szolnok tavalyi balkezes légiósa, az ex-szolnoki Ugo Crousillat pedig 2 másodperccel a vége előtt lőtt gólt (13-13).
 
Mindez annyit jelentett, hogy a továbbjutáshoz le kellett győznie a Csehovot, ez pedig meg is történt. Az öt találatig meg sem álló, immáron magyar állampolgársággal rendelkező Szasa Misics vezetésével két találattal jobb volt orosz ellenfelénél. A Miskolc végig vezetve nyerte meg a mérkőzést, és bár riválisa az első perctől az utolsóig a sarkában loholt, Halekék ezúttal nem engedték ki a győzelmet a kezükből. Az első játékrészt 2-1-re nyerte a Miskolc, félidőben pedig 5-2-re vezettek. A harmadik felvonás 8-5-ös eredménynél zárult, míg a vége 11-9 lett.

A PannErgy-Miskolc legénysége két döntetlennel és egy győzelemmel zárta a három napot, összességében pedig csoportmásodikként vívta ki a továbbjutást a franciaországi selejtezőkörből!
 
Férfi Euro Kupa, 2. selejtezőkör, 3. forduló
C-csoport, Aix en Provence (Franciaország)
Shturm 2002-PannErgy-Miskolc 9-11 (1-2, 1-3, 3-3, 4-3)
Gólszerzők:
Kharkov 3, Usov 2, Pronin 2, Emelianov, Nezhinskii, ill. Misics 5, Berta 3, Bowen, Sánta, Halek
(A teljes jegyzőkönyv: itt)

Pays D'Aix (francia)-SM Verona (olasz) 7-14

A végeredmény: 1. Verona 7, 2. Miskolc 5, 3. Pays 4, 4. Csehov 0

Továbbjutott: Verona, Miskolc
Vízilabda hírek