cover image
Egyéb

Háromgólos győzelemmel kezdett az FTC

2017. október 13. 20:47

A Férfi Euro Kupa 2. selejtezőkörében Varga Zsolt címvédő együttese a végén kiengedett, de így is 13–10-re nyert a montenegrói Primorac Kotor ellen. Szombaton a horvát Jadran Split elleni csata következik a Népligetben.

Tekintettel arra, hogy az 1. selejtezőkörben 14–6-ra legyőzte a Miskolc a Primorac Kotort, az esélyek a Népligetben egyértelműen a Madaras Norbertet és Pohl Zoltánt is nélkülöző Ferencváros mellett szóltak. A montenegrói csapat ennek megfelelően érezhetően nyugodtan, már-már túl nyugodtan, tét nélkül lövöldözték el az elején a labdákat – ennek pedig meglett az eredménye. Meg lett, mert a házigazda védekezése ekkortájt még meglehetősen lyukas volt – nyilván a hátsó alakzat stabilitásához idő kell, lévén a csapatvédekezéshez összeszokás kell.

Az első negyedben így négyet, nagyszünetre hatot kapott a Fradi, ami viszont nem okozott túl nagy riadalmat, lévén az egyéni képességek támadásban alaposan kiütköztek, ergo Varga Zsolt együttesének kiemelkedő játékosai sorra lőtték góljaikat. A 10–6-os félidővel nem volt gond, főleg úgy, hogy a harmadik menetben fáradni látszott a Kotor, nem lehetett kérdés, ki nyeri a partit. A záró menetre alaposan kiengedett a címvédő, így végül csupán 13–10-re nyert – a Jadran Split ellen várhatóan szombaton ennél azért több kell.

„Ebben a mérkőzésben a tíz kapott gól sok, négy-öttel több mint kellett volna. A lőtt gólok számával elégedett vagyok, a végén igyekeztem úgy cserélni, hogy megmaradjanak az erőforrások. Láttam olyan dolgokat, amelyek nem tetszettek, ezeket helyre kell tenni, erre pont jók ezek a meccsek, fontosak a csapat életében” – értékelt Varga Zsolt vezetőedző.

Férfi Euro Kupa, 2. selejtezőkör, 1. forduló
D-csoport, Budapest

PQS-Ferencváros Waterpolo–Primorac Kotor (montenegrói) 13–10 (6–4, 4–2, 3–1, 0–3
Gólszerzők:
Varga Dénes 5, Jaksics 3, Nikics 2, Vámos, Szirányi, Varga Dániel, ill. Gluhaics 3, Petrovics 2, Gopcsevics 2, Grgurevics 2, Vukasovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Jadran Split (horvát)–CN Mataro (spanyol) 8–8

A további program
Október 14., szombat

CN Mataro–Primorac Kotor, 17:45
PQS-Ferencváros Waterpolo–Jadran Split, 19:30
Október 15., vasárnap
PQS-Ferencváros Waterpolo–CN Mataro, 11:00
Primorac Kotor–Jadran Split, 12:45

Csoportonként az első két helyezett jut tovább.

Vízilabda hírek
euro kupa
ferencváros
ftc
fradi