cover image
Egyéb

Férfi Euro Kupa: döntetlennel startolt a Miskolc

2017. október 13. 19:24

Két átszállás, hosszú és fárasztó utazás, valamint transzfer problémák miatt elmaradó fakultatív edzés. A PannErgy-Miskolc csapata kalandos utazást követően ugyan, de megérkezett a Férfi Euro Kupa következő állomására, melynek a franciaországi Aix en Provence ad otthont péntektől vasárnapig.


Az első, hazai selejtezőkör megnyerése után a nemzetközi porondon bemutatkozó együttes a negyeddöntőbe jutásért játszik a Marseille melletti festői Aix-en-Provance-ban, ahol a házigazda mellett az olasz Verona, valamint az egyszer már legyőzött orosz Csehov vár rá.
 
A miskolciak nagyszerűen kezdtek - Vadovics Viktor már az első támadás végén vezetéshez juttatta az MVLC csapatát, ám hamarosan az egyenlítő találat is megérkezett. Ahogyan az várható volt, kiegyenlített küzdelem folyt a medencében. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első etapot 5-4 arányban a vendégek nyerték, félidőben pedig már 8-4-re vezetett a Miskolc.
 
A második félidőben elkezdett zárkózni az olasz Verona, aki hat másodperccel a mérkőzés vége előtt egalizált, így a franciaországi túra első mérkőzését 11-11-es döntetlennel zárta Sike József csapata.
 
Folytatás holnap este a házigazdák ellen!

Férfi Euro Kupa, 2. selejtezőkör, 1. forduló
C-csoport, Aix en Provence (Franciaország) 
PannErgy-Miskolc–SM Verona (olasz) 11-11 (5-4, 3-0, 1-3, 2-4)
Gólszerzők: Bowen 4, Halek 2, Misics 2, Vadovics, Kuzmenko, Milicsics, ill. Mirarchi 3, Luongo 3, Figlioli, Petkovics, Drasovics, Baraldi, Valentino.
(A teljes jegyzőkönyv: itt)

Pays D’Aix (francia)–Sturm Csehov (orosz) 11-10

További program:
Október 14., szombat
SM Verona–Sturm Csehov, 17:00
Pays D’Aix–PannErgy-Miskolc, 19:00
Október 15., vasárnap
Sturm Csehov–PannErgy-Miskolc, 9:00
Pays D’Aix–SM Verona, 11:00
Csoportonként az első két helyezett jut tovább.
Vízilabda hírek