cover image
Szövetség

Megújul a BVSC uszodája

2013. szeptember 30. 16:48

A zuglói klub is sikerrel pályázott a TAO-pénzek elnyerésére, így új időszámítás kezdődik majd a létesítmény és a BVSC életében.

Szathmáry Kristóf, a BVSC nemrégiben megválasztott elnöke és Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár jelentette be hétfőn, hogy nemsokára elkezdődik a Szőnyi úti sporttelep felújítása a társasági adókedvezményekből folyt összegek révén.

Mint korábban Szentesen és Cegléden – és még jó néhány helyen – itt is a vízilabda, mint látvány-csapatsport tudott pályázni a TAO-pénzek elnyerésére. Az egész beruházás mintegy 800 millió forintba kerül, 600 milliót tesz ki az adókedvezmények összege, a 200 milliós önrészt pedig minden bizonnyal a magyar állam vállalja majd fel.

Tóth Sándor, a BVSC alelnöke elmondta, mit is jelent pontosan ez a fejlesztés a vízilabda számára.

„A meglévő, de nem működő nyitott nagymedencét, valamint a mellette lévő tanmedencét felújítjuk és befedjük, így 40 százalékkal nagyobb vízfelület áll majd rendelkezésre. A régi uszodában ablak- és egyéb nyílászárócsere, kazáncsere történik majd, a légtechnika felújítása, az öltözőszekrények felújítása és festés. Mikor jövő nyárra befejeződik a kinti medence és tanmedence felújítása, lezárjuk a fedett, 50 és 25 méteres medencéket, és akkor tudjuk azoknak a teljes víztechnikai és gépészeti felújítását elvégezni. Emellett rendbe tesszük a lelátókat is, a katasztrófavédelemmel egyeztetve 1000-1500 fő befogadására lesz majd alkalmas az uszoda” – foglalta össze a lényeget Tóth.

A BVSC az alacsonyabb energiaköltségek miatt éves szinten legalább 30 millió forintot spórol a fejlesztésnek köszönhetően.

S hogy hány ember érint minimálisan ez a fejlesztés? Nos, a BVSC-ben jelenleg körülbelül 290 fő vízilabdázik. Az uszodát körülbelül 1500 sportoló használja folyamatosan, és további 1500 ember jár szabadidejében használni a létesítményt. Nyáron, a strand nyitva tartásakor ez még nagyobb létszámot jelent.
További adalék: a labdarúgó centerpálya játékterének, lelátójának és a kiszolgáló épületnek a felújítása, valamint két új, műfüves pálya létesítése a Magyar Labdarúgó Szövetség 220 millió forintos támogatásából készül majd el.
Szövetségi hírek
BVSC