cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, A-csoport: győzelemmel hangolt a Fradi az Euro Kupára

2017. október 11. 20:55

Hét napon belül a harmadik fordulót rendezik az E.ON Férfibajnokságban. Az A csoport küzdelmeit kedden este a Szolnok-Debrecen derbi nyitotta, melyen magabiztosan nyert a címvédő. Szerdán a Fradi az UVSE-vel, a BVSC pedig a Szombathellyel feszült egymásnak. A sort csütörtökön este a Vasas-Kaposvár rangadó zárja.


Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A Ferencváros csapatának feszített a heti menetrendje, ugyanis péntektől vasárnapig Euro Kupa selejtezőt vív a Népligetben, előtte azonban szerdán este még gyorsan megmérkőzött az UVSE-vel. Varga Zsolt legényei igyekeztek mihamarabb döntésre vinni az összecsapást, két 6-0-s negyed után félidőben már 12-0-ra vezetettek a zöld-fehérek. Térfélcsere után némileg kiengedtek a házigazdák, így a harmadik etapot 4-2-re a lilák nyerték, míg az utolsó felvonásban a hazaiak 5-3-as játékrésszel bebiztosították a nagyarányú győzelmüket. A Fradi két ifjú titánja, Jansik Szilárd és Manhercz Krisztián is remek napot fogott ki, mindketten öt-öt alkalommal köszöntek be az UVSE kapujába.
 
A nap második A csoportbeli meccsén a BVSC-Zugló csapata az AVUS Szombathely együttesével nézett farkasszemet. A vendég dunántúliak sokáig tartották a lépést a vasutasokkal, 3-3-ig fej-fej mellett haladtak, félidőre azonban elfáradni látszott az újonc gárda - 7-4-es BVSC vezetésnél váltottak az alakulatok. Matajsz Márk gárdája a nagyszünet után megrázta magát, sikerült újból felzárkózniuk, sőt, egalizálni is, ám Szűcs Levente tanítványai egy huszáros hajrát követően a maguk javára fordították a mérkőzést, az utolsó pillanatokban szerzett duplájukkal 10-8-ra megnyerték a találkozót.


E.ON Férfibajnokság, 3. forduló
A-csoport

FTC-PQS Waterpolo–UVSE 19-7 (6-0, 6-0, 2-4, 5-3)
Gólszerzők:
Jansik Sz 5, Manhercz K. 5, Varga D. 3, Jaksics 3, Nikics 2, Mitrovics, ill. Keresztúri 2, Baksa 2, Korbács, Korényi, Németh.
(A teljes jegyzőkönyv: itt)

MKB Euroleasing-BVSC-Zugló – AVUS 10-8 (3-2, 4-2, 0-2, 3-2)
Gólszerzők:
Csapó 3, Czigány 2, Mészáros, Várnai, Török, Pásztor, Létay, ill. Ekler 3, Baj 2, Garancsy, Polovic, Rustam.
(A teljes jegyzőkönyv: itt)

2017. október 12., csütörtök
VasasPlaket – Kaposvári VK, 20:30 – tv: M4 Sport

A forduló korábbi eredménye:
Szolnoki Dózsa-Debrecen 19-7 (3-1, 6-4, 6-1, 4-1)
Gólszerezők:
Bátori 3, Zalánki 3, Aleksics 3, Csuk 3, Mezei 2, Younger 2, Jansik, Fülöp, Gocsics, ill. Durik 2, Macsi, Boros, Fejős, Kállay, Obradovics.
Vízilabda hírek