cover image
Egyéb

Európa-bajnokság, Barcelona: csata a helyekért

2017. október 8. 18:09

A 2018-as nyári kontinensviadalra selejtezők közül a második körben a férfiaknál Ukrajna és Fehéroroszország, a nőknél Szlovákia volt a legjobb.

A meglehetősen sűrű versenynaptárt válogatott szinten az évközi Világliga- és Európa Kupa-meccsek színesítik, majd júliusban (14-28.) Európa-bajnokság, majd utána szeptemberben (!), minden bizonnyal Berlinben Világkupa következik. Mondani sem kell, a magyar-válogatottak helye biztos az eseményeken, ám vannak, akik selejtezőkre kényszerülnek a kontinensviadal tekintetében.
 
A barcelonai esemény (amelyen a 2016-os, belgrádi Európa-bajnokság legjobb nyolc férfi, és hat legjobb női csapata selejtező nélkül indulhat) második kvalifikációs körét rendezték a hétvégén. A férfiaknál Ukrajna és Fehéroroszország volt a legjobb, így ők kerültek a legjobb pozícióba a következő körbe, ahol páros meccseken (2018. február 17. és március 3.) csatlakozik majd a selejtezős nyolchoz a Franciaország, Románia, Németország, Hollandia, Szlovákia, Grúzia, Málta, Törökország nyolcas.
 
A női selejtező második körét Szlovákia gólkülönbséggel nyerte Csehország előtt. Az itteni hat legjobb játszik majd a Franciaország, Németország, Szerbia, Portugália, Horvátország és Törökország hatossal páros meccseket.
 
33. Európa-bajnokság, Barcelona
2. selejtezőkör
Férfiak
A-csoport, Rio Marior (Portugália)
A végeredmény: 1. Ukrajna 9, 2. Portugália 6, 3. Litvánia 3, 4. Csehország 0
 
B-csoport, Gorzów (Lengyelország)
A végeredmény: 1. Fehéroroszország 9, 2. Izrael 6, 3. Lengyelország 1, 4. Svájc 1
 
Teljes eredménysor: itt
 
Nők
Csoportkör, Kijev
A végeredmény: 1. Szlovákia 16, 2. Csehország 16, 3. Izrael 12, 4. Ukrajna 9, 5. Románia 6, 6. Svájc 3, 7. Málta 0
 
Teljes eredménysor: itt
 
 
 
 
 
 

Vízilabda hírek
barcelona
eb
Európa-bajnokság
selejtező