cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, B-csoport: miskolci bizonyíték

2017. október 7. 20:38

Edzője kritikája után nagyon odatette magát az Euro Kupa-csapat, az első fordulóban parádézó Honvédot győzte le 11-6-ra. Az Eger a Tatabányát, az OSC a Szentest, míg a Pécs a Szegedet múlta felül magabiztosan.

dr. Sike József a Pécs elleni nehezen megnyert meccs után a saját csapatának megfogalmazott kritikája a jelek szerint hatásos volt: a Miskolc végig vezetve voltaképpen magabiztosam győzte le az OSC ellen bombameglepetésre 12-6-tal kezdő Honvédot. Az Euro Kupa 2. selejtezőkörére is készülő házigazdát szekerét persze ezúttal is két kiemelkedő légiósa, Alex Bowen és Szasa Misics húzta támadásban, ketten együtt nyolcat rámoltak be a Kőérben szenzációsa védő világbajnok Decker Attila kapujába. Próbálkozott, becsülettel próbálkozott a jelentések szerint Vad Lajos együttese, minden negyedben felvette a kesztyűt, ám minden negyedet megnyert a három pontot 11-6-tal megszerző Miskolc, amelynek kapuját Csoma Kristóf 63%-kal védte.

Fotó: Fehér Anna

Fotó: Fehér Anna

Sztrahinja Rasovics, majd két Angelos Vlahopulosz-gól nyitotta Tatabánya elleni meccset a Bitskey-uszodába, avagy az újak igyekeznek megfelelni a szakértő helyi közönség igényeinek – is. A Ferencvárosból érkező Marko Avramovics sem akarta lemaradni tőlük, Bedő Krisztián is berámolt hármat, és a lehetőséget kapó ifjak is kitettek magukért – kiemelve közülük a 70%-kal védő Csiszár Boldizsárt, vagy a két gólt jegyző Kürti Dominikot. Dabrowski Norbert együttese 15-5-tel abszolválta a három pontot.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Az OSC Petik Attila vezetőedző reményei szerint az 5-0-s első negyeddel lépett az elmúlt meccsek után a helyes útra – a védekezés a Szentes ellen mindenesetre rendben volt, a 13-4-es végeredmény jól mutatja a két keret közötti különbséget.

Fotó: PVSK-Mecsek-Füszért

Fotó: PVSK-Mecsek-Füszért

A Pécs ezúttal a Szegedet fogadta, és hátul feltétlen megismételte a Miskolc elleni produkcióját, az öt kapott gól jó teljesítmény, még a jelentősen átalakult Szeged ellen is.

E.ON Férfibajnokság, 2. forduló
B-csoport
ZF-Eger–Tatabánya 15-5 (3-1, 4-1, 4-1, 4-2)
Gólszerzők:
Vlahopulosz 3, Bedő 3, Raszovics 2, Avramovics 2, Kürti 2, Lőrincz, Kovács G., Biros B., ill. Szentesi 2, Francsics, Kalanovics, Fazekas
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd-OSC-Újbuda–Metalcom-Szentes 13-4 (5-0, 2-1, 2-1, 4-2)
Gólszerzők:
Erdélyi 3, Salamon 2, Ubovics 2, Kolozsi, Randjelovics, Hegedűs G., Seman, Juhász, Szabó B., ill. Werner, Tóth Gy., Somogyi, Takács J.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolci VLC–RacioNet-Honvéd 11-6 (2-1, 3-2, 3-1, 3-2)
Gólszerzők:
Bowen 4, Misics 4, Nagy Á., Sánta, Halek, ill. Gyárfás 3, Szivós, Illés, Manhercz Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek-Füszért–Contitech-Szeged 11-5 (2-1, 4-1, 3-2, 2-1)
Gólszerzők:
Csacsovszky E. 2, Lajkó 2, Szatmári 2, Horváth Zs., Zerinváry, Csacsovszky A., Chilkó, Krizsán, ill. Szilvasán P. 2, Sikter, Imres M., Korbán
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
B-csoport
miskolc