cover image
Egyéb

A nyolcas döntő a cél az OSC-nek a BL-ben

2017. szeptember 27. 17:42

A hazai sorozatokban a döntőbe jutás, a Bajnokok Ligájában pedig a nyolc közé kerülés a cél az A-Híd OSC-Újbuda férfi vízilabdacsapatánál.

A legutóbb bajnoki bronzérmes fővárosi együttes szerdai sajtótájékoztatóján az új vezetőedző, Petik Attila kifejtette: a BENU Magyar Kupában, illetve a bajnokságban a döntő elérése a célkitűzés, míg a nemzetközi porondon minél tovább szeretne menetelni együttesével, amelyből a nyáron öt játékos távozott és öt érkezett.

„Dolgozunk azon, hogy csapattá érjünk, kezdünk összeszokni. Két hete készülünk teljes létszámmal" - hangsúlyozta a szakember, akinek együttese a BL-selejtező hétvégi második körének F-csoportjában hazai medencében, a Nyéki Imre Uszodában játszik a CN Marseille (francia), ANC Glyfada (görög), CC Napoli Olasz) trióval. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, egyre erősebb ellenfelekkel találkoznak a három mérkőzésen.

Bisztritsányi Dávid csapatkapitány kiemelte, az elmúlt két szezonban „nem sikerült áttörni a gátat a Bajnokok Ligájában", ezúttal azonban meg szeretnék valósítani a nyolcas döntőbe jutást. „Jó játékosok mentek, de jók is jöttek, a keretünk megfelelő. Bízom benne, hogy egész idényben magas színvonalú teljesítményt fogunk nyújtani, bizonyítva a csapat erejét."

Hozzátette, a selejtezőben a legkönnyebb ellenféllel kezdenek, ám a görögökkel szemben sem lesz könnyű dolguk, nem becsülik le őket. „Nagy előny a hazai pálya, a tökéletesen felújított hazai medence" - mondta.

A Ferencvárostól érkezett Tóth Márton úgy fogalmazott, kimondottan jól érzi magát. „Örülök, hogy ilyen erős együttesben játszhatok. Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy összeszokott a csapat" - fogalmazott az Eb-ezüstérmes játékos. A sajtótájékoztató után 16 órától közönségtalálkozón került egymáshoz közelebb játékos és szurkoló - az OSC nem először tartott ilyen sikeres eseményt.

A selejtezőtorna programja (Nyéki Imre Uszoda)
Csütörtök:
ANC Glyfada (görög)-Canottieri Napoli (olasz), 20:15
Péntek:
Canottieri Napoli-CN Marseille (francia), 18:30
A-Híd OSC-Újbuda-ANC Glyfada, 20:15
Szombat:
CN Marseille-ANC Glyfada,17:25
Canottieri Napoli-A-Híd OSC-Újbuda, 19:10
Vasárnap:
A-Híd OSC-Újbuda-CN Marseille, 13:00

A mérkőzéseket a Digi Sport közvetíti.
 

Vízilabda hírek
osc
petik attila