cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Gratulálok a játékosaimnak, büszke vagyok rájuk!”

2017. szeptember 17. 21:26

A máltai U17-es Európa-bajnokságot Montenegró nyerte Spanyolország és Magyarország előtt. A mieink szakvezetője értékelésében kitért a győztes bronzmeccsre (14–11 Oroszország ellen), egyúttal kifejezte örömét az érem miatt. És elmondta, jövőre a hazai vb-n ismét a győzelemre tör a csapat!

Miként beszámoltunk róla, a máltai U17-es fiú Európa-bajnokság kisdöntőjében a Horváth János irányította magyar válogatott 14–11-re legyőzte Oroszországot, így a 3. helyen végzett. A döntőt 7-7-es döntetlen után ötméteresekkel 4-3-ra Montenegró nyert Spanyolország ellen. A finálé és az eredményhirdetés után Horváth János így értékelt honlapunknak:

U17_fiu_igazolvanykep_stáb_20170816_Horváth_János.jpg„Nem játszottunk feltétlen jól, ezért is volt izgalmas az eleje, bár aztán sikerült ellépni tőlük. A nagy tét nyomta szerintem rá a bélyegét a játékunkra, de szép lassan azért sikerült kialakítani a négy-ötgólos különbséget, amit sikerült végül megtartani. Bár a végén mindent bevetett az ellenfél, provokáltak, ütöttek is a játékosai, de észnél voltunk. Az elődöntő után úgy tűnik, tényleg sikerült összekapni a társaságot, átérezte mindenki a meccsnek a fontosságát, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy életük első világversenyén kapnak, vagy nem kapnak érmet. Gratulálok a játékosaimnak, büszke vagyok rájuk! Jelen pillanatban a világ harmadik legjobb csapata vagyunk papíron, bár megvertük ugye az Európa-bajnok Montenegrót… Holnaptól azon dolgozunk, hogy tizenegy hónap múlva hazai pályán sikerüljön előbbre lépnünk.”

Az érzésekről, a hangulatról, a szülőkről is szólt a szakvezető: „Bevallom, a stáb is elfáradt. Iszonyatosan kemény és az ismert okok miatt hektikus felkészülésen vagyunk túl, nem volt egy olyan hetünk sem, amikor nyugodtan készülhettünk volna. Mindig történt valami, ennek fényében csodálatos ez a bronzérem. Már csak azért is, mert történt bármi, a legjobb magyar válogatott mindig az, amelyik a vízben van. Ezért az éremét nagyon megdolgoztunk! Icipici csalódottság van bennünk, mert nem csak beszéltünk róla, hanem egyértelműen megmutattuk itt mindenkinek, hogy az aranyéremért érkeztünk. Jó dolog, hogy győztes meccsel búcsúzunk, ebben a korosztályban benne volt a győzelem is, de még egyszer hangsúlyozom, a dobogó is jó eredmény, különösen, ha azt veszem, mennyire kiegyenlített a mezőny. Örülök, büszke vagyok, egyúttal köszönöm a szülőknek is, hogy ilyen fantasztikus hangulatot teremtettek itt Máltán nekünk, mindig hazai pályán érezhettünk magunkat.”

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A 3. helyért

Magyarország-Oroszország 14-11 (5-1, 3-3, 4-4, 2-3)
Gólszerzők:
 Baksa 5, Bóbis 4, Fekete G. 2, Szieben, Schmölcz, Vékony, illetve Vasilev 4, Frolov 3, Serebrennikov 2, Bazylev, Pelikh
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények:
A 7. helyért: Görögország-Horvátország 7-8
Az 5. helyért: Szerbia-Olaszország 4-4 - ötméteresekkel 3-0
Döntő: Spanyolország-Montenegró 7-7 - ötméteresekkel 3-4

Az Eb teljes eredménysora: itt
 
Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott
málta