cover image
Egyéb

BL: négyből négy, csoportelső az OSC

2017. szeptember 17. 13:27

Az orosz Sintez Kazan elleni rangadón is magabiztos győzelmet aratott az A-Híd-OSC-Újbuda, amely száz százalékos mérleggel zárta a Bajnokok Ligája első selejtezőkörét.

Továbbjutóként szállhatott vízbe az OSC vasárnap délelőtt az orosz Kazany ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Persze már pénteken borítékolhattuk az első két hely megszerzésének valamelyikét, azonban akkor - matematikailag - alakulhatott volna még úgy, hogy OSC, Kazany, Terrassa hármas esetén körbeverés lesz. De aztán a Kazany is legyőzte a Terrassát, így az OSC-Kazany találkozón a két továbbjutó játszott a csoportelsőségért.
 
A „csoportdöntő" első gólját az OSC szerezte, Lukas Seman a 46. másodpercben betalált, utána viszont négy gólt lőtt a Kazany, így a második negyed elején 4-1 volt a rivális. Ismét Seman következett, Bisztritsányi Dávid pedig több mint 16 percen keresztül állta a sarat kapott gól nélkül. Ráadásul közben a támadójáték is beindult, a szünetben 5-4-re, míg a harmadik felvonást követően már 9-4-re ment az OSC, egyúttal el is döntve a győzelmet, illetve a csoportelsőséget.
 
A vége 10-6 lett, a magyar bajnokság bronzérmese négyből négy sikerrel zárta az első selejtezőkört, s jutott be a másodikba, ahol már az Eger is vízbe száll.
 
Bajnokok Ligája, férfiak, 1. selejtezőkör
A-csoport, Banja Luka
4. forduló: Banja Luka (bosnyák)-CF Portuense (portugál) 5-10. CN Terrassa (spanyol)-Sintez Kazany (orosz) 4-6
 
5. forduló: Banja Luka-Terrassa 7-23
 
A-Híd-OSC-Újbuda-Sintez Kazany 10-6 (1-3, 4-1, 4-0, 1-2)
Gólszerzők: Seman 4, Erdélyi 2, Randjelovics, Salamon F., Hegedüs G., Ubovics, ill. Marzouki 2, Zakirov 2, Bugajcsuk, Klikovac
 
A csoport végeredménye: 1. OSC 12, 2. Kazan 9, 3. Terrasssa 6, 4. Portuense 3, 5. Banja Luka 0

Vízilabda hírek
osc bajnokok ligaja selejtezo