cover image
Egyéb

BL: két győzelem egy napra

2017. szeptember 15. 22:02

A papírformának megfelelően sima győzelmet aratott az A-Híd-OSC-Újbuda a házigazda Banja Luka ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Délelőtt a spanyol Terrassa ellen aratott fontos győzelmet az OSC, amelyre péntek este a selejtezőnek otthont adó Banja Luka együttese várt. A magyar csapat az első nyolc percben 11 gólt szerzett, miközben csak egyet kapott, a folytatásban pedig Barabás Botond és a védelem több mint 23 percen keresztül hatástalanított minden bosnyák akciót.
 
Támadásban az első után a harmadik negyed sikerült még igazán acélosra, ezt 10-0-ra nyerte meg az OSC, amely végül 30 gólig jutott - minden mezőnyjátékosok betalált -, s szerezte meg a harmadik győzelmét.
 
„Számítottunk arra, hogy könnyű mérkőzés vár ránk, így is alakult, megtiszteltük azzal az ellenfelet, hogy aránylag komolyan vettük a találkozót - értékelt a két gólt szerző Tóth Márton az OSC facebook-oldalán. - Örülök, hogy nem történt sérülés, a meccs jó alapot adott arra, hogy önbizalmat szerezzünk, aztán majd felkészülünk az utolsó mérkőzésre, amely minden bizonnyal nehezebb lesz, mi pedig ezeken a nehezebb meccseken tudunk fejlődni és csapattá érni."
 
Az OSC szombaton nem száll vízbe, az utolsó mérkőzését vasárnap játssza az orosz Kazany ellen.
 
Bajnokok Ligája, férfiak, 1. selejtezőkör
A-csoport, 3. forduló
A-Híd-OSC-Újbuda-Banja Luka (bosnyák) 30-2 (11-1, 3-0, 10-0, 6-1)
Gólszerzők: Ubovics 5, Erdélyi 4, Seman 4, Salamon F. 3, Hegedüs G. 3, Kolozsi 2, Tóth M. 2, Drasko Brguljan, Randjelovics, Juhász Zs., Bundchuh, ill. Djukic, Stevandic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A 3. forduló másik mérkőzésén: CF Portuense (portugál)– CN Terrassa (spanyol) 3–14
 
Az állás: 1. OSC 9 (3 mérk.), 2. Kazany 6 (2), 3. Terrassa 3 (2), 4. Portuense 0 (11–57, 3), 5. Banja Luka 0 (4–55, 2)
Vízilabda hírek
osc bajnokok ligaja selejtezo