cover image
Egyéb

BL: nagy lépést tett a továbbjutás felé az OSC

2017. szeptember 15. 12:55

11-5-re nyert a spanyol Terrassa ellen az A-Híd-OSC-Újbuda a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében, s ezzel fontos lépést tett a csoport első két helyének megszerzése felé.

„Az előző szezonból láttuk pár meccsét a Terrassának, egy emberük távozott, míg Sergi Mora érkezett Debrecenből, a csapat fele rutinos, a másik fele, fiatal játékosokból áll, oda kell figyelni, és akkor nem lehet gond" - mondta Petik Attila edző az OSC facebook-odalán a spanyol riválissal kapcsolatban.
 
Az OSC aztán odafigyelt a péntek délelőtti meccsen, hiszen Erdélyi Balázs duplájával, illetve Salamon Ferenc és Bundschuh Erik egy-egy góljával hat perc után elhúzott 4-0-ra, a 4-2-re megnyert harmadik negyeddel pedig végleg eldöntötte a mérkőzést. Az újbudai együttes végül 11-5-re nyert, Erdélyi négy gólt vágott, míg Salamon Ferenc és Nemanja Ubovics duplázott.
 
A Terrassa elleni mérkőzés azért volt fontos, mert már a selejtező előtt biztos volt, hogy az OSC, Terrassa, Kazany trió küzd a két továbbjutó helyért, s így a magyar együttes jelentős lépést tett a továbbjutás felé.
 
„Jól kezdtünk, elmentünk négy nullára, ezzel megadtuk a mérkőzés alaphangját, s úgy láttam, a spanyolok érezték, ez nem az ő meccsük - nyilatkozta Erdélyi Balázs az OSC facebook-odalán. - A folytatásban kaptak három-négy ajándék-kiállítást, amiből egyet-egyet belőttek, így maradtak versenyben, akkor kicsit le is ült a meccs, aztán a harmadik negyedben újra elléptünk, s már csak tartani kellett a különbséget."
 
Az OSC-re pénteken még egy mérkőzés vár, a gárda 20:15-től a házigazda Banja Luka ellen száll vízbe.
 
Bajnokok Ligája, férfiak, 1. selejtezőkör
A-csoport, 2. forduló
CN Terrassa (spanyol)-A-Híd-OSC-Újbuda 5-11 (1-4, 1-1, 2-4, 1-2)
Gólszerzők: Galeev 2, Mora, Alarcon, Pérez Polonio, ill. Erdélyi 4, Salamon F. 2, Ubovics 2, Tóth M., Seman, Bundschuh
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A 2. forduló másik mérkőzésén: Sintez Kazan (orosz)-CF Portuense (portugál) 21-5
 
Az állás: 1. Kazan 6 (46-7, 2 mérk.), 2. OSC 6 (33-8), 3. Terrassa 0 (5-11), 4. Banja Luka 0 (2-25, 1), 5. Portuense 0 (8-43, 2)

Vízilabda hírek
osc bajnokok ligaja selejtezo