cover image
Egyéb

„Ez egy jó döntés volt”

2017. szeptember 13. 13:20

Sztárokkal is erősített az FTC most alakuló női csapata, amelynek egyik kulcsembere, az Európa-bajnok center, Bujka Barbara lehet majd.

„Örülök, hogy váltottam a Szeged után, szerintem ez egy jó döntés volt – jelentette ki a Ferencvárosba való igazolása kapcsán Bujka Barbara, aki Szentesre tért haza a görög Olympiakosztól, majd Szegeden folytatta, mielőtt a Népligetben kötött volna ki, de előtte is megfordult jó néhány klubnál. – Külföldön azért előfordul, hogy sűrűn vált az ember csapatot, bár Messinában például három évet töltöttem el. Mindig arra törekedtem, hogy a legjobb lehetőséget válasszam, remélem, most hosszabb ideig itt maradok.”

Az Európa-bajnok center hozzátette, nem akart újra külföldre igazolni, elég volt a légióséletből, s amíg eleinte jó volt a változatosság, a sok utazás, most már többre értékeli, hogy itthon lehet. Ráadásul Budapesten, ahol lakik a családja, ahol iskolába jár, s ahol a válogatott edzések is vannak, így sokkal egyszerűbb lesz az élete.

„Véletlenszerűen találtunk egymásra a Fradival, még nem is gondolkoztam a távozáson, amikor megkerestek, beszélgettünk, s már az első alkalom után éreztem, hogy meg fogunk állapodni – folytatta a korábban magyar, olasz és görög bajnok címet szerző klasszis, akinek a zöld-fehéreknél is fontos szerepe lesz. – Azért ez kicsit más helyzet, mint ami Szentesen, vagy Szegeden volt, itt sokkal tapasztaltabbak a társak, és vannak tehetséges fiatalok is.”

Bujka Barbara elmondta, egyelőre egy évre írt alá, de ezzel együtt hosszabb távra tervez. Ha a Fradinak és neki is jó lesz, akkor biztosan hosszabbít majd, s ahogy fogalmazott, ez úgyis azon múlik, hogy mennyire lesznek boldogok egymással a szezon végén.

„Az első négy közé mindenképp bejuthatunk, de ha összeáll a csapat, érmet is szerezhetünk, az szép eredmény lenne” – tette hozzá a célok kapcsán Bujka Barbara.
Vízilabda hírek
ftc bujka