cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Erős a csapat, hiszünk egymásban!"

2017. szeptember 13. 7:00

A máltai U17-es fiú Európa-bajnokság heroikus győzelme után (Montenegrót 2-7-ről verte 12-11-re válogatottunk) Dala Döme és Baksa Benedek is a tartást hangsúlyozta ki. A mieink ma Grúzia ellen játszanak a nyolcaddöntőben (10:30), majd győzelem esetén Görögország ellen jöhet a negyeddöntő.

Miként beszámoltunk róla, a magyar válogatott őrületes második félidővel, fantasztikus hajrával 12-11-re legyőzte Montenegrót az U17-es fiú Európa-bajnokságon. Horváth Dániel videoelemző segítségével az egyaránt két-két gólt jegyző Dala Döme és Baksa Benedek nyilatkozott Máltáról honlapunknak.
 
Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Dala Döme: „Nem tudom, mi váltotta ki ezt az elég gyenge kezdést... A félidei 7-2-es eredmény után  viszont örülök, hogy nem inogtunk meg, magabiztosan játszottunk, és már csapatként tudtunk nyerni a végére. Fokozatosam őröltük fel a montenegrói csapatot, ez volt a siker kulcsa."
 
U17_fiu_igazolvanykep_20170816_Baksa_Benedek.jpg Baksa Benedek:  „Ilyen meccs után igazából nehéz mit mondani, mert megint megtörtént az, hogy elengedtük az ellenfelet az első két negyedben, most épp 7-2-re. Megint csak azt tudom kihangsúlyozni, hogy ennyire erős ez a csapat, hogy innen is képes felállni. Hiszünk egymásban! El kell felejteni az első két negyedet, és abból kell meríteni, hogy akár bármire képesek vagyunk, és még a lehetetlenből is feljövünk, és a végén megnyerjük a mérkőzést."
 
Csapatunk a horvátokhoz hasonlóan két győzelemmel és egy döntetlennel zárt, és rosszabb gólkülönbsége miatt lett második. Így játszani kell a nyolc közé jutásért, méghozzá ma 10:30-kor a C-csoport harmadikja, Grúzia ellen. Csütörtökön meg jöhet várhatóan a negyeddöntő, méghozzá Görögország ellen.
 
U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A nyolcaddöntő párosítása:
Magyarország-Grúzia, 10:30
Franciaország-Montenegró, 12:00
Spanyolország-Törökország, 16:00
Oroszország-Románia, 17:30
 

A negyeddöntő (csütörtök) párosítása:
Magyarország/Grúzia-Görögország, 12:00
Franciaország/Montenegró-Olaszország, 16:00
Spanyolország/Törökország-Szerbia, 17:30
Oroszország/Románia-Horvátország, 19:00
 
Az Eb teljes eredménysora:
itt
 

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott
málta