cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Megnyertük, elveszítettük, iksz lett…”

2017. szeptember 11. 16:59

Horváth János sokatmondóan értékelt a horvátok elleni 10-10 után. A máltai U17-es Európa-bajnokság 3. fordulójában kedden Montenegró lesz az ellenfél.

Miként beszámoltunk róla, a magyar válogatott felettébb hektikus meccsen, hatalmas hajrával 10-10-es döntetlent játszott Horvátországgal az U17-es fiú Európa-bajnokságon. Az összecsapás után Horváth János így értékelt honlapunknak:

„Három szóban össze tudom foglalni a mérkőzést: megnyertük, elveszítettük, iksz lett… – kezdte sokatmondóan a szakvezető, aki utána így folytatta: – Hogy miért alakult ennyire hektikusan ez a mérkőzés, momentán nem tudom megmondani, én is keresem az okát. Az igaz ugyan, hogy Konarik Ákos lába megsérült tegnap, ami valamelyest szűkítette a lehetőségeinket, ám erre a hullámvasútra ez egyáltalán nem magyarázat. Álmosan kezdtünk, főleg támadásban, kellett fél negyed, míg bepörögjünk. Két negyedig aztán fantasztikusan játszottunk, elmentünk 7-4-re, kézben tartottuk a mérkőzést. Aztán meglepő, érthetetlen szünet következett, kihagytunk legalább öt száztíz százalékos helyzetet, iszonyatosan leromlott a teljesítményünk. Tulajdonképpen elment a hajó. A csapatot dicséri, hogy innen talpra álltunk, hatalmas szívvel egyenlítetünk. Nehéz hova tenni ezt az eredményt, személy szerint nekem savanyú a szőlő, mert az elmúlt tíz alkalomból kilencszer legyőztük őket, és csak egyszer kaptunk ki. Igen ám, de csak ezen a tornán adnak Eb-pontokat a sikerért… Megyünk tovább, készülünk Montenegró ellen. A horvát-montenegrói meccsből (13-9) nem szabad kiindulni, legalábbis hatalmas hiba lenne tőlünk. Montenegró jó csapat, nem véletlen nyert még két nagy nemzetközi tornát is a négyből, többek között a Comen-kupát. Más meccs lesz, legalább ennyire nehéz. Nem számolunk, próbálunk győzni. Összességében azt mondhatom, a rövidzárlat ellenére azért örülök is az egy pontnak.”

Kedden a csoportmérkőzések utolsó fordulóját rendezik. Horvátország 11:30-kor játszik Ukrajna ellen, míg válogatottunk 17:30-kor ugrik vízbe Montenegró ellen. Azonos pontszám esetén – lévén LEN-rendezvény – az összgólkülönbség rangsorol.

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport, 2. forduló

 
Horvátország-Magyarország 10-10 (2-1, 1-3, 3-3, 4-3)
Gólszerzők: Markic 2, Sparada 2, Poropat 2, Krzic, Culina, Herceg, Bajic, ill. Bóbis B. 3, Szieben 2, Baksa B. 2, Fekete G. 2, Schmölcz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher
Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport:
Horvátország, Magyarország, Montenegró, Ukrajna
B-csoport: Spanyolország, Olaszország, Románia, Németország
C-csoport: Szerbia, Málta, Grúzia, Franciaország
D-csoport: Görögország, Oroszország, Szlovákia, Törökország
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott
málta