cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Jó kezdés volt, de menni kell tovább”

2017. szeptember 10. 11:22

A máltai U17-es fiú Európa-bajnokság nyitómeccse után (Magyarország-Ukrajna 11-1) az egyaránt három-három gólt jegyző Baksa Benedek és Konarik Ákos nyilatkozott. Hétfőn Horvátország vár a mieinkre.

Miként beszámoltunk róla, a magyar válogatott Ukrajna elleni mérkőzése nyitotta az U17-es fiú Európa-bajnokságot Máltán, s a mieink 11-1-re győztek. Az összecsapás után Horváth János edző értékelése után Horváth Dániel videoelemző segítségével az egyaránt három-három gólt jegyző Baksa Benedek és Konarik Ákos is megfogalmazta a lefújás után gondolatait:

U17_fiu_igazolvanykep_20170816_Baksa_Benedek.jpgBaksa Benedek: „Megkezdtünk szereplésünket Máltán, úgy gondolom, jó kezdése volt ez a csoportnak. LE tudtunk mérni, milyen is egy Európa-bajnokság, és hogy kell játszanunk. Ez nem elég még, mert nem volt tökéletes a játékunk, sok helyzetet hagytunk ki. A védekezésünk kifejezetten jó volt, csak egy gólt kaptunk, kapusaink jól védtek, a szoros emberfogásunk összeállt az Európa-bajnokságra. Jó kezdés volt, de menni kell tovább!”

U17_fiu_igazolvanykep_20170816_Konarik_Ákos.jpgKonarik Ákos: „Korai meccs volt, nehezen keltünk, nehéz volt a bemelegítés, a busz is későn jött, de összeszedtük magunkat, kizártuk a körülményeket, és csak a meccsre koncentráltunk. Így is nehézkesen indult, tipikus első mérkőzés volt, de belerázódtunk a végére. Voltak kisebb-nagyobb hibák, ezeket megpróbáljuk kiküszöbölni a következő meccsekre, és teljes erőbedobással fogunk küzdeni Horvátország és Montenegró ellen is!”

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport, 1. forduló
 
Magyarország-Ukrajna 11-1 (2-0, 2-1, 4-0, 3-0)
Gólszerzők: Baksa 3, Konarik 3, Fekete G., Szieben, Fodor, Bóbis, Schmölcz, ill. Alekszejev
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek
 
U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport: Horvátország, Magyarország, Montenegró, Ukrajna
B-csoport: Spanyolország, Olaszország, Románia, Németország
C-csoport: Szerbia, Málta, Grúzia, Franciaország
D-csoport: Görögország, Oroszország, Szlovákia, Törökország

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott