cover image
Egyéb

Nagy élmény a H2O programja!

2017. szeptember 9. 19:09

Molnár Tamás sem véletlen adja hozzá az arcát: Amerikában sokat tapasztalhat az a fiatal, aki az Egyesült Államokban pólózhat és tanulhat. A mindebbe 16 esztendősen belekóstolt UVSE-center, Aranyi Máté is megerősíti.

Akarsz Kaliforniában pólózni? A kérdés, amely időről időre visszaköszön honlapunkon is, ami nem véletlen. A H2O Polo csapata által működtetett program egyre nagyobb kereteke tölt, egyre népszerűbb, ami nem csoda. Nem csoda, hiszen a kérdés megválaszolása sokak számára nem lehet kérdés, éppen erét örömmel számolunk be arról, hogy akik komolyan belevágnának egy ilyen kalandba, megkapják az esélyt. Persze a tanulás mellett. Merthogy erről van szó. A program egyik arca nem más, mint dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok, szervezői, Póka Sándor és Szénászky Zsolt, akik szeretnének a jövőben is minél több fiatalnak segíteni céljaik elérésében. Mert a program pörög tovább, várják a jelentkezőket.
 
S hogy mi vár azokra, akik bekerülnek. Nézzük, miként fogalmazott az UVSE 16 esztendős centere, Aranyi Máté, akik afféle megelőlegezett bizalomként utazhatott.
 
„Fantasztikus élmény volt kint edzeni, és játszani, megismerni egy másik ország vízilabda kultúráját. Kint nemcsak csapatedzések voltak, hanem középiskolai edzések is. A szabályok kicsit mások Amerikában, rövidebbek a játékrészek, hat-hét percesek a negyedek. Nagyon kell vigyázni a faultokkal is, a bírók szigorúbban ítélik meg a fizikai kontaktusokat. Nem olyan kemény a játék, mint Magyarországon. A kint töltött időszak alatt lejátszottam úgy ötven meccset, nagy erőpróba volt, nagyon sok tapasztalattal lettem gazdagabb. A csapattársaim és az edzők sokat segítenek, jó volt a hangulat így könnyű volt a beilleszkedés. Nagyon jól éreztem magam, egy igazán kedves családhoz kerültem, Osgoodékhoz. Amikor épp nem volt edzés vagy meccs, nagyon jól telt velük az idő. A család részének tekintettek, sok közös programot szerveztek. Érdekes volt látni, mennyivel másabb egy-egy sérülés kezelése. Egyszer kaptam egy könyököst az egyik meccsen, aminek hatására az egyik szemem alatt végigepedt a bőr, amit itthon biztosan összevarrtak volna. Kint valami speciális folyékony ragasztóval kezelték, három nap alatt összeragadt. Sohasem felejtem el ezeket a napokat, mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a programot."
 
Máté édesapja hozzátette, a szülőnek ilyenkor bizonyosan nagyon hiányzik a csemete, ám tudták, jó helyen, jó kezekben van, akivel a világhálón tartották a kapcsolatot. A programot ő is maximálisan ajánlani tudja - s hogy a fia visszatérhet-e az Egyesült Államokba? „A lényeg, hogy szeresse a vízilabdát, mert csak így érdemes komoly szinten űzni. Ha a továbbiakban is így lesz, és felfigyelnek rá, akkor semmi sem elképzelhetetlen."
 
FIGYELEM! A program elérhető a www.usa-h2opolo-opportunities.com weboldalon, illetve a Facebook-oldalon a H2O Polo USA néven, egy like-olást követően olvasható még sok érdekes beszámoló.

Vízilabda hírek
usa
Amerika
H2O
molnár tamás