cover image
Egyéb

Vályi Vanda: „Kellett három pofon, hogy ez kijöjjön”

2017. szeptember 6. 18:30

A klasszis játékos arról ismerszik meg, hogy amikor a legfontosabb, akkor nyújtja a legjobb teljesítményt. Nos, ha valaki egy 8-5-re megnyert világbajnoki nyolcaddöntőn öt gólt lő, arról mindez nyugodt szívvel elmondható. Vályi Vanda tényleg fantasztikusan vízilabdázott.

Ahogy beszámoltunk róla, a magyar női junior-válogatott 8-5-re nyert Ausztrália ellen, így bejutott a legjobb nyolc közé a voloszi junior vb-n. A csata után az 5 gólt jegyző Vályi Vanda is értékelt.

„A csoportmérkőzések elég rosszul sikerültek. Kellett három pofon, hogy ez kijöjjön, mert ugye a japánokat épphogy megvertük, ami elég lehangoló volt, a holland és az orosz meccs meg még inkább. Viszont otthonról is kaptuk az üzeneteket, hogy na, itt az alkalom, hogy végre megmutassátok, és mi is úgy éreztük, itt az idő, hogy végre úgy játsszunk, ahogy tudunk.
Az ausztrálokkal elég sokat gyakoroltunk, az edzőmeccseken nem igazán tudtuk őket legyőzni, ennek ellenére nem úgy mentünk neki ennek a mérkőzésnek, hogy akkor ki kell találni valami újat, sokkal inkább úgy, hogy még jobban kell alkalmazni azt, amit szoktunk játszani, és akkor lesz esélyünk. Ezen a napon mindenki hozzátett ehhez a győzelemhez, én fulladásig hajtottam magam, de mivel a kapásszélen elég hamar összegyűltek a faultok, tudtam, hogy végig kell játszanom a meccset.
Örülök, hogy ennyit tudtam segíteni a csapatnak, úgy voltam vele, hogy ez ma egy olyan meccs, amikor mindenképp meg kell mutatnom, mert ezt várja tőlem mindenki.”

Vízilabda hírek
női junior
U20
faragó tamás
petrovics mátyás
vályi vanda