cover image
Egyéb

Dr. Nyerges Zsolt Szolnok Díszpolgára címet, a csapat Ezüst Pelikán-díjat kapott

2017. szeptember 1. 19:39

Rangos elismeréseket osztottak Szolnokon, ahol szombaton 18 órától Szerbia ellen játszik gálameccset a még egyszer utoljára összeálló előző szezonbeli sikercsapat.


Fotó: Mészáros János

Fotó: Mészáros János

Örömteli információkat osztott meg az Új Néplap szerkesztősége. A díjakat és a címet minden év szeptember elsejéhez, Szolnok város születésnapjához kapcsolódóan adományozza a város azoknak, akik a település életéhez munkájukkal, teljesítményükkel jelentősen hozzájárultak. Idén a Szolnok Díszpolgára címre dr. Nyerges Zsoltot találták érdemesnek, a megyeszékhely elsősorban vízilabda és a kosárlabda, valamint és labdarúgás támogatásáért.

Dr. Nyerges Zsolt két évtizeddel ezelőtt vette át a csődbe jutott Szolnoki Olaj egyesületét, s tette azóta a magyar férfi kosárlabdázás egyik legeredményesebb klubjává. Ő vezeti a Szolnoki Dózsa vízilabdaklubot működtető alapítványt, de a Szolnoki MÁV FC is sokat köszönhet neki. A város több új sportlétesítményének felépítésében, valamint a régiek modernizálásában is számottevő munkát végzett.

Ez évben két személy – dr. Bischof Zsolt és dr. Nemes András – valamint, egy közösség vehetett át Ezüst Pelikán-díjat, melyet Szolnok önkormányzata megbecsülésének jeléül alapított azok tiszteletére, akik a város fejlesztése, szellemi és tárgyi értékeinek gyarapítása érdekében kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Ezüst Pelikán-díjazott a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapata, a helyi pólósport, mely nem csak országos, hanem nemzetközi szinten is elismert, 96 éves története során párját ritkító eredménysorozatot tud felmutatni. Közismert Szolnok első olimpiai bajnok vízilabdázója, Hasznos István, de a klub olimpiai bajnokokat is kinevelt, mint Boros Ottó, Cservenyák Tibor, Kanizsa Tivadar és Varga Tamás. Az egyesület mára kilencszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar kupagyőztes, ez évben elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját is.

Az elismerést Zsivko Gocics, a Szolnoki Dózsa-Közgép csapatkapitánya és Cseh Sándor vezetőedző vette át.

Vízilabda hírek
szolnok
díjak