cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Leány ifi Eb: hatalmas csatában bronzérmes a válogatott!

2017. augusztus 27. 18:51

Háromgólos hátrányból állt fel a leány ifjúsági válogatott, amely óriásit küzdve szerezte meg az Európa-bajnoki bronzérmet.

Talán még benne volt a lányoknak a szombati vereség, vagy egyszerűen csak lendületesebben kezdtek a görögök, de tény, az első negyed után 2–1, majd a második felvonás első percében már 4–1-re vezetett a rivális az ifjúsági Eb bronzmeccsén.

Sőt, aztán a 9. perctől a 18. percig gól sem esett, kimaradt három magyar emberelőny (meg egy görög is), aztán Pap Mónika próbálta közelebb hozni a csapatot, de az ő találata, majd Muzsnay Fanni gólja után is visszaállította a görög válogatott a háromgólos különbséget. A magyar csapat azonban egy pillanatra sem adta fel, mentek előre a lányok, s a harmadik negyed végén másfél perc alatt egyenlítettek, Kékesi Borbála találatát Utassy Kata duplája fogta közre.

Döntetlenről indult tehát az utolsó felvonás, amelynek elején Utassy, a közepén pedig Muzsnay volt eredményes, ami azt jelentette, hogy Faragó Tamás csapata 3–6-ról fordított 8–6-ra! Persze még itt sem volt vége a mérkőzésnek, Görögország feljött 8–7-re, de Muzsany révén újra kettővel mentek a mieink, akik az utolsó két és fél percben két emberhátrányt is kivédekeztek. A harmadik ugyan beakadt, de már mit sem számított, a hátralevő hat másodpercben megtartotta a labdát a magyar csapat, s így bronzérmet szerzett!
 
„Nagy az öröm – kezdte boldogan Faragó Tamás.Jó pár évet kellett várnunk erre az éremre. Az volt a csodálatos, hogy a gyengébb kezdés után elkaptuk a fonalat, mindenki megokosodott és megügyesedett. Ez azért fontos, mert Magyari Alda, aki a mezőny legjobbja volt, ő azt mondta, azért is szeretne nyerni, mert akkor látná Tamás bácsit örülni. Az elején rosszul gondoltuk és rosszul is csináltuk a dolgunkat, aztán egyszer csak átlendültünk ezen, ami mutatja a csapat erejét. És az is biztató, hogy amíg a legjobb csapatok tiszta korosztállyal érkeztek, nálunk nyolc 2001-es, azaz egy évvel fiatalabb játékos szerepelt. Berta lányom azt mondta a meccs előtt, hogy ha már az egész nyarat erre áldoztuk, akkor nehogy már érem nélkül maradjunk, és ezt mindenki komolyan vette. Itt vagyunk még az uszodában, hiszen meg kell várnunk a döntőt, mert utána lesz az eredményhirdetés, de azt hiszem, most mindenki boldogan tölt még el két órát Újvidéken.”

LEÁNY IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÚJVIDÉK
A 3. helyért
Magyarország–Görögország 9–8 (1–2, 0–2, 5–2, 3–2)
Gólszerzők:
Utassy 3, Muzsnay 3, Petőváry L., Pap Mónika, Kékesi, ill. Kanetidou 2, Douli 2, Kolitsopolou, Ninou, Myriokefalitaki, Kontoni
 
Döntő
Hollandia–Spanyolország 10–11 (2–3, 3–3, 3–2, 2–3)

A magyar válogatott mérkőzései az Európa-bajnokságon
Csoportkör

–Portugália 22–3
–Oroszország 11–10
–Bulgária 31–3
Negyeddöntő
–Nagy-Britannia 13–7
Elődöntő
–Hollandia 3–8
A 3.helyért
–Görögország 9–8
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Leány ifjúsági válogatott
ifi leany eb ifjusagi europa bajnoksag